Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Το χρονικό μιας κάμερας…

14 Μαΐου 2020

Σαν θα πεθάνω πως ήμουν δάσκαλος να γράψουν πάνω και δίχως λάθη παρακαλώ (από τραγούδι τού δίσκου)…

Είσαι δάσκαλος, είτε γράφεις στον πίνακα είτε σύνθημα στο δρόμο, είσαι προσεκτικός. «Απέσυρε τώρα!»… Σ’ ένα πανό μιας ΕΛΜΕ που «συνέλαβε» η κάμερα στο χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή «έβγαζε μάτι», γράψανε οι «ορθογράφοι» τού διαδικτύου. 

Ας μη βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας και γινόμαστε «πρώτο θέμα» τών αγραμμάτων. «Απόσυρε!» ή «Πάρ’ το πίσω!». Έτσι θα το δίδασκες στην ηρεμία τής τάξης. Τώρα, λένε, «νόμισαν» (πόσοι τό πρόσεξαν άραγε;) πως η Κεραμέως έκανε στους εκπαιδευτικούς τη χάρη και «απέσυρε» αυτοστιγμεί το νομοσχέδιο!

Από την άλλη, είναι και ’κείνη η προστακτική τού Καβάφη. «Επέστρεφε»… Αλλά με ποιόν να το συζητήσεις τώρα; Ωστόσο, αυτό το αθέλητο «ορθογραφικό λάθος» τής ΕΛΜΕ και η αντιμετώπισή του, από το Protothema.gr και τους «καλοθελητές» τού Twitter, έχει απρόσμενο ενδιαφέρον.

Φανταστήτε (έτσι εμείς γράφουμε αυτή την Προστακτική και ας μάς βρουν λάθος…), τί έχει να γίνει σαν μπουν οι κάμερες στην τάξη! Ο «όχλος τών αρίστων» θα κατακρεουργήσει τούς δασκάλους σε κάθε τί που λένε και διδάσκουν, σωστό, αβλεψία ή και λάθος· άνθρωποι είναι. Και τα παιδιά θα βρουν μια νέα ευκαιρία, «ηλεκτρονικού μπούλινγκ», στους συμμαθητές τους που θα λένε «κοτσάνες» στο μάθημα…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Δεν πρόσθεσες, Τριπολίτη. Και τα «ηλεκτρονικά κουτσομπολιά» κάποιων γονιών, που παίζουν με το smartphone, για τους «μπούφους» των άλλων και τα δικά τους «αστέρια» στην τάξη.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Έβρος ανέστη!

Οι ιεράρχες μας επέδειξαν μια κάποια σύνεση και δεν μετέτρεψαν την εξ αναβολής Ανάσταση σε θεατρική παράσταση. Σύνεση που δεν φαίνεται να επιδεικνύουν την ίδια ημέρα οι σκηνοθέτες τού «πολιτικού» θεάτρου. │ Βλ. ανάρτηση…