Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Το κύμα της «ελευθερίας»…
27 Οκτωβρίου 2021

Σήμερα, με τα 4.165 νέα κρούσματα, όλοι θα μιλάνε για την κορύφωση τού τέταρτου κύματος τής πανδημίας. Το τέταρτο κύμα όμως είναι εδώ πρό πολλού! Διαβάζουμε στο Tvxs.gr, υπό τον τίτλο «Για την κυβέρνηση, η έκρηξη δεν είναι έκπληξη»…

Εμφανίστηκε με σαφή αύξηση τών κρουσμάτων στις 29 Ιουνίου και οι θάνατοι άρχισαν να ανεβαίνουν τρεις εβδομάδες μετά, στις 20 Ιουλίου. Η ανακοίνωση τού ΕΟΔΥ εκείνης τής ημέρας ανέφερε σύνολο απωλειών 12.867. Άρα, με βάση τηχθεσινή ανακοίνωση, το τέταρτο κύμα καταγράφει ήδη 2.840 απώλειες. Φαίνεται ότι θα υπερβεί σε θνητότητα το δεύτερο και το τρίτο κύμα και αυτό κάνει τις προγνώσεις που διατυπώνονται για 2.500 θύματα ακόμη, να φαίνονται μάλλον αισιόδοξες, αν ληφθεί υπ’ όψη το τί έχει προκαλέσει ήδη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι βρισκόμαστε στην εισαγωγή του, δεδομένου ότι στα 2/3 τής χώρας η επιδείνωση τού καιρού δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί. Επίσης είναι τραγικό ότι αυτό το κύμα είναι αποκλειστικά μεθεμβολιακό… Και όμως η κρατική αβελτηρία φαίνεται να κατάφερε το ακατόρθωτο. Εκμηδένισε την ευεργετική επίδραση τού εμβολίου, όσον αφορά στη μειωμένη νοσηρότητα / θνητότητα, εκτινάσσοντας τή διασπορά σε πρωτοφανή ύψη.

Έχουν περάσει από την εμφάνιση τής παραλλαγής Delta τέσσερεις μήνες, αδιατάρακτης τουριστικής κανονικότητας, όπου το ελληνικό κράτος έκανε ότι δεν κατάλαβε τί συνέβη. Όχι μόνο λαθεμένα προεξόφλησε τήν εντός τού θέρους συλλογική ανοσία, όχι απλώς βασίστηκε για το άνοιγμα τού τουρισμού σε ανασφαλή επίπεδα εμβολιασμού, αλλά ενθάρρυνε τις επικίνδυνες συμπεριφορές, με ανακρίβειες σχετικά με τη διασπορά, ενώ γνώριζε ότι προκαλείται και από εμβολιασμένους.

Η αρχική αποπροσανατολιστική εκστρατεία, εμβολιάζομαι, ελευθερώνομαι, ξεμπερδεύω, χαλαρώνω, ξεσαλώνω…, έδωσε τή θέση της σε σειρά μέτρων που φρόντιζαν να εξασφαλίσουν κάθε «ελευθερία τού υπεύθυνου προσώπου» να συνωστίζεται, για να ζηλέψουν οι άλλοι, οι «μη σώσουν»…

Πηγή Tvxs.gr
Αναρτήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2021 , 00:21:32 - Σχόλια 2 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Τον χειμώνα που έρχεται η χώρα μας θα σπάει το ένα τραγικό ρεκόρ μετά το άλλο. Πραγματικά είμαι περίεργος να δω τι ηλιθιότητες θα ακούσουμε από τη Ν.Δ. και τα πετσομένα ΜΜΕ για να δικαιολογήσουν την τραγωδία και αυτού του χειμώνα.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.