Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Παράσταση για έναν…

19 Μαΐου 2020

Η περίφημη επιστροφή των μαθητών στα δημόσια σχολεία ήταν ακριβώς όπως την περίμεναν οι υγιώς σκεπτόμενοι κι όσοι δεν διακατέχονται από σύνδρομα στερεοτύπων και συντηρητισμού. Μία μέγιστη παρωδία.

Όσοι έχουν παιδιά το εμπέδωσαν ξεκάθαρα από τις μαρτυρίες τους. Το πρώτο συναίσθημα που περιγράφηκε ήταν η συμπόνια για τους καθη­γητές, που ήταν αδύνατον να κοντρολάρουν ένα κάρο έφηβους που επέ­στρεψαν στα θρανία για να ξελαμπικάρουν και να δουν τους φίλους τους.

Η πλειονότητα των μαθητών βέβαια δεν πήγε καν και οι τάξεις ήταν αυτονόητα μισοάδειες. Είτε επειδή υπάρ­χουν άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες εντός του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, είτε απο­κλειστικά από φόβο. Εδώ που τα λέμε, ένας μόνο μαθητής ή καθηγητής να φέρει τον ιό, το πιθανότερο είναι να τον κολλήσουν άπαντες.

Τα μέτρα έμοιαζαν με αριστοφανική κωμωδία. Η αρχική τήρησή τους …πήγε περίπατο σε χρόνο dt, οι περισ­σότεροι (μαθητές και καθηγητές) έδωσαν από τουλάχιστον μία αγκαλιά μεταξύ τους και οι αποστάσεις δεν ήταν εκ των πραγμάτων δυνατόν να τηρηθούν στην πράξη και σε καμία περίπτωση σε απόλυτο βαθμό.

Αυτή καθεαυτήν η εκπαίδευση έμοιαζε με κακόγουστο ανέκδοτο. Επανάληψη της ύλης που οι μαθητές είχαν ήδη διδαχτεί και «φρεσκάρισμα». Τώρα τι είδους «φρεσκάρισμα» σε τέτοιες συνθήκες, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Με ντάλα ζέστη να χτυπάει κατακούτελα στα διαλείμματα, γεγονός που, σε συνδυασμό με το κλείσιμο των κα­ντινών, δημιούργησε ένα σκηνικό με περιφερόμενους έφηβους στα όρια της ζάλης και της λιποθυμίας.

Κι όλα αυτά, για δέκα μέρες μαθημάτων που δεν πρόκειται επ’ ουδενί να ωφελήσουν ούτε τις γνώσεις των μαθητών ούτε τους καθηγητές στην εξαγωγή των συμπερασμάτων τους και στη διδαχή της «υποχρεωτικής ύλης».

Πηγή Efsyn.gr - Επιστροφή στα σχολεία, η μέγιστη παρωδία!
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Έβρος ανέστη!

Οι ιεράρχες μας επέδειξαν μια κάποια σύνεση και δεν μετέτρεψαν την εξ αναβολής Ανάσταση σε θεατρική παράσταση. Σύνεση που δεν φαίνεται να επιδεικνύουν την ίδια ημέρα οι σκηνοθέτες τού «πολιτικού» θεάτρου. │ Βλ. ανάρτηση…