Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Σαν σήμερα το 1963…

22 Μαΐου 2020

Σαν σήμερα 22 Μαΐου τού 1963, δεν ξεχνάμε τη στυγερή δολοφονία τού αγωνιστή τής ειρήνης, διαπρεπούς γιατρού, αθλητή και βουλευτή τής Αριστεράς και συμπατριώτη μας Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το μετεμφυλιακό κράτος, αλωμένο από τη δοσιλογική και φασιστική δεξιά, υπήρξε ο ηθικός αυτουργός και εκτελεστής τού εγκλήματος. Ενός εγκλήματος που στόχευε στην κατάπνιξη κάθε φωνής που μιλούσε τότε για ειρήνη, αφοπλισμό, ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη.

Σήμερα, οι εξοπλισμοί και ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών κρατών εντείνονται. Η φτώχεια επεκτείνεται, από τη ληστρική εκμετάλλευση τού κεφαλαίου, χωρών και εργαζομένων. Οι περιφερειακοί και εμφύλιοι πόλεμοι πολλαπλασιάζονται. Η δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα συρρικνώνονται.

Στην περιοχή μας, οι άρχουσες τάξεις και οι κυβερνήσεις, για να ξεπεράσουν τις δομικές ανεπάρκειές τους, από την υποτέλεια και την εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, επιδιώκουν και με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού. να αποπροσανατολίσουν τους λαούς φέρνοντας στο προσκήνιο ανύπαρκτες και υπαρκτές εθνικές αντιθέσεις, εντείνοντας τη φτώχεια και τους εξοπλισμούς και αυξάνοντας τούς κινδύνους συρράξεων.

Σήμερα, δεν έχουμε το προνόμιο τής σιωπής, αφού το αύριο θα είναι πιο ζοφερό και δύσκολο. Η επιλογή τού Γρηγόρη Λαμπράκη και τόσων άλλων ανώνυμων και επώνυμων αγωνιστών, για ειρήνη, αφοπλισμό, ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, είναι καθήκον κάθε πολίτη.

Πηγή Πρωτοβουλία για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.