Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Τα πήγαμε καλά, μπορούμε χειρότερα…

23 Μαΐου 2020

Αν δεν το πήρατε χαμπάρι, η κυβέρνηση αποφάσισε να παίξει στα ζάρια την υγεία σας, για την ελπίδα και μόνο ότι θα βρεθούν τουρίστες που θα αγνοήσουν όσα συμβαίνουν παγκοσμίως εδώ και μήνες και θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Χωρίς τεστ, χωρίς καραντίνα, η κυβέρνηση αποφάσισε ένα έστω μερι­κό «μπάτε σκύλοι» από μία αδιευκρίνιστη λίστα χωρών «με καλά επι­δημιολογικά χαρακτηριστικά». Κρίνοντας από τις λοιπές δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ότι «ο ξένος τουρίστας που θα μείνει 6 - 7 ημέρες στη χώρα μας δεν θα προλάβει να αναπτύξει τα υγειονομικά συμπτώματα», η κυβέρνηση φαίνεται να βαδίζει στα τυφλά και αγνο­ώντας κάθε επιστημονική επισήμανση, όπως για παράδειγμα ότι ασυμπτωματικοί φορείς μεταδίδουν τον ιό.

Φαίνεται να αγνοούν επίσης στην κυβέρνηση πόσο μεγάλη τύχη είχαμε όλοι και δεν «έσκασε» η πανδημία του κορονοϊού μεσούσης της τουριστικής σεζόν. Αν η επισκεψιμότητα στη χώρα ήταν υψηλή τον Φεβρουάριο, θα μιλούσαμε σήμερα για ένα άκρως εφιαλτικό σκηνικό, με πολλαπλάσια νούμερα κρουσμάτων και νεκρών.

Η κίνηση αυτή είναι φυσικά κίνηση απελπισίας… Ο τουρισμός δεν μπορεί (και δεν θα μπορέσει ποτέ) να είναι υγιής βάση για μια οικονομία. Είναι ένα «αγαθό» εξαιρετικά ευμετάβλητο, που μία τοπική, περιφερειακή ή (στην περίπτωσή μας) παγκόσμια κρίση, μπορεί να το τινάξει στον αέρα. Εδώ που φτάσαμε, με την παραγωγική βάση της χώρας διαλυμένη και την οικονομία του κράτους, αλλά και μεγάλου μέρους των πολιτών να βασίζεται αποκλειστικά εκεί, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεινή θέση να εκλιπαρεί για τουρίστες ακόμα κι από χώρες όπως η Αγγλία, με τραγικά επιδημιολογικά δεδομένα.

Φυσικά, τα κυβερνητικά στελέχη που με περισσή αφέλεια προσκαλούν τουρίστες εν μέσω πανδημίας, είναι τα ίδια που αποκαλούσαν με κάθε ευκαιρία «υγειονομική βόμβα» τους πρόσφυγες και μετανάστες που έφταναν στη χώρα. Πολύ πριν την πανδημία, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής, ακόμα κι όταν τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού αποδεικνυόταν ότι προήλθαν από την Ιταλία και το Ισραήλ.

Όταν τότε τους επισημαινόταν πως ακόμα κι αν όντως ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες υπήρχαν ασθενείς, η καλύτερη λύση θα ήταν η υποδοχή αυτών των ανθρώπων, η περίθαλψή τους και ο σεβασμός στα δικαιώματά τους, πολιτικοί όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμεναν στη ρατσιστική κι απάνθρωπη λογική των επαναπροωθήσεων, του κυνηγιού ανθρώπων, του βυθίσματος λέμβων, των ξυλοδαρμών και των λεηλατήσεων.

Οι τουρίστες πάνω απ’όλα. Πάνω από την υγεία των πολιτών, πάνω από τις εύθραυστες κι ελλιπείς εγκατα­στάσεις υγείας των νησιών, πάνω από τον φόβο σας για τους άρρωστους συγγενείς σας. Θα πρέπει μονάχα η κυβέρνηση να προσέξει να τους έχει καλά μαντρωμένους, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να επισκεφτούν καμιά πλατεία, να συγχρωτιστούν με την «ανεύθυνη» νεολαία και να ζήσουν στο πετσί τους τη «φιλοξενία» της ΕΛΑΣ…

Πηγή Info-War.gr - Τουρισμός über alles (αποσπάσματα)
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Νέοι «φιλέλληνες» θα καταφθάσουν στην Ελλάδα να πέσουν «μαχόμενοι» στα πεδία τών θαλασσών μας Θα μάς πάρουν μαζί τους στον «ένδοξο» τάφο τους!

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Έβρος ανέστη!

Οι ιεράρχες μας επέδειξαν μια κάποια σύνεση και δεν μετέτρεψαν την εξ αναβολής Ανάσταση σε θεατρική παράσταση. Σύνεση που δεν φαίνεται να επιδεικνύουν την ίδια ημέρα οι σκηνοθέτες τού «πολιτικού» θεάτρου. │ Βλ. ανάρτηση…