Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

O «Τσώρτσιλ» (το) σκέφτεται…

23 Μαΐου 2020

Όχι να κάνει πόλεμο. Γιατί να μην είναι πρόσφυγες!

Τριάντα έξι τούρκοι στρατιώτες έχουν λέει στρατοπεδεύσει σε ελληνικό έδαφος, δεκαέξι, κατ’ άλλους 250 στρεμμάτων, εδώ και τρεις μέρες. Το «επεισόδιο» διέψευσε σήμερα το πρωί το υπουργείο τών Εξωτερικών μας. «Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος». Εκείνο που δεν μπορεί να διαψεύσει ο κύριος Δένδιας είναι πως χθες έκανε «διάβημα στην Τουρκία για το ζήτημα που έχει προκύψει στον Έβρο»!

Τα φιλικά προς την κυβέρνηση και καλοπληρωμένα από την κυβερνητική προπαγάνδα «μέσα» έχουν ακόμα πιο «μπλου χιούμορ». Αφ’ ενός μάς «πληροφορούν» πως το «ζήτημα που έχει προκύψει» είναι μία από τις «συνήθεις διευθετήσεις τής κοίτης τού Έβρου». Αφ’ ετέρου, προβάλλουν με πηχυαίους τίτλους τη διάψευση του υπουρ­γείου τών Εξωτερικών χωρίς να έχουν αναφερθεί στο γεγονός που διαψεύδεται! Σαν να βλέπουμε τηλεοπτική σειρά τής ΕΡΤ που ξεκινάει από το δεύτερο επεισόδιο…

Μακριά από ’μας βέβαια η πατριδοκαπηλία, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τον «πόλεμο του χειμώνα». Και τον «πολέμαρχο»! Που τον παρομοίωσαν με τον Βενιζέλο και τον Τσώρτσιλ (αφήνουμε σ’ εσάς τους ειδικότερους αρνητικούς παραλληλισμούς τής συγκυρίας…). Να ξεχάσουμε τούς θριαμβικούς τίτλους τών εθνικών «μέσων», αγρότες πάνω σε τρακτέρ, μαυροντυμένες γυναίκες, απόστρατους, εφέδρους, εθνοφύλακες, κυνηγούς και ψαράδες, ιερωμένους με το σταυρό στο χέρι να τρέχουν να «υπερασπιστούν» τα σύνορα, καλλιτέχνες στα μετόπισθεν να κάνουν εθνεγερτικές δηλώσεις, με «τη σκέψη τους στους άνδρες και τις γυναίκες τού Έβρου»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας, ο Κοτζιάς καλά θα κάνουν να μη μιλάνε με fake news, σε συγχορδία με την ακροδεξιά»Τί να τούς πεις; Επιτέλους κάποιος να το πει στους επαγγελματίες «εθνοφύλακες» και «υπερασπιστές τού εδάφους μας», αφήνοντας για λίγο στην άκρη τον διεθνισμό του και χτυπώντας τους με τα ίδια τους τα «όπλα».

Η αριστερά ποτέ δεν έχασε ελληνικό έδαφος! Και μην επικαλεστούν το «μακεδονικό» το παλιό (γιατί εκείνο τών Πρεσπών, αφού ήσαν ανίκανοι να το λύσουν, δεν το αναφέρουν πλέον και καλώς) και την «αντεθνική» τάχατες στάση τού ΚΚΕ, γιατί ό,τι έγινε ή δεν έγινε τότε ήταν σε άλλα ιστορικά και πολιτικά επίπεδα. Οι έλληνες κομμουνιστές (ο Καπετάν Γιώτης, τον μνημονεύσαμε χθες, ήταν στρατιώτης το ’40, αντάρτης το ’41), οι έλληνες αριστεροί όχι μόνο δεν έχασαν ποτέ, αλλά υπερασπίζονταν και επανακτούσαν με αίμα τα χώματά τους…

ΓΡ.
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.