Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Είναι στο «πράσινο» αίμα του…

29 Μαΐου 2020

Είναι γνωστό ότι η Γερμανία βρίσκεται πολλά βήματα μπροστά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ότι είναι η χώρα στην οποία οι περι­βαλλοντικές ανησυχίες βρίσκουν μεγάλη ανταπόκριση στον πληθυσμό της. Είναι επίσης γνωστό ότι η χώρα αυτή είναι σημαντικός εξαγωγέας ανάλογης τεχνολογίας και ότι πλέον ο συγκεκριμένος τομέας αποτελεί ένα αξιόλογο κομμάτι τής βαριάς βιομηχανίας της.

Γνωστό είναι και το ότι η Ελλάδα σ’ αυτό το πεδίο βρίσκεται πολύ πίσω και ότι έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για σταδιακό κλείσιμο τών λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ρεύματος, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, κάτι που θα έχει ως συνέπεια την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Πριν από τρεις μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης τού 2008 πρωτοστάτησε στην εγκαθίδρυση αρνητικών στερεοτύπων εις βάρος τής Ελλάδας, έκανε μια απολύτως κυνική τοποθέτηση, ίδιον μάλλον τής οικογενειακής ιδιοσυγκρασίας.

«Με ρωτήσατε πού θα διοχετευτούν τα χρήματα (που θα πάρουμε από το πακέτο 750 δισ. ευρώ)… Κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα, νωρίτερα από τη Γερμανία. Συνεπώς, μέρος τών χρημάτων θα διατεθεί για τη στήριξη της πράσινης μετάβασης σε μια ολόκληρη περιφέρεια τής Ελλάδας, η οποία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα και θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν. Και, βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες»!

Πηγή Efsyn.gr - Αλήθεια τώρα, κύριε Μητσοτάκη… (απόσπασμα, ο τίτλος και η φωτογραφία τού Τριπολίτη)
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. «Και θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της (στη βόρεια Ελλάδα…) να βρουν κάτι άλλο να κάνουν». Να τον ξαναψηφίσουν!

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.