Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Το νερό στον Μπάμπη…

3 Ιουνίου 2020

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, αφού ως δημοσιογράφος δεν μπόρεσε μαζί με τον Πορτοσάλτε να γκρεμίσει τα μισά νοσοκομεία τής χώρας,τώρα ως βουλευτής θέλει να ξηλώσει τα υδραγωγεία της!

Καθισμένος στα έδρανα της Βουλής, έχοντας τριγύρω του δυο­ ‐ τρία μπουκάλια εμφιαλωμένου ύδατος, βλέπε φωτογραφία, προσφορά τού μαγαζιού, αφού έβρεξε τη γλώσσα του με μια γουλιά, δήλωσε. Το νερό, δυστυχώς, είναι απαράδεκτα φθηνό!

Αυτά που μόλις διαβάσατε τα γράφαμε τον Σεπτέμβριο τού 2019, δυόμιση ακριβώς μήνες από «τη νίκη τής ιδιωτικής πρωτοβουλίας» στις αποφράδες εκλογές τής 7ης Ιουλίου (που πάνε να κλείσουν χρόνο!). Έκτοτε ήρθε ο κορονοϊός και αφού έκαναν μετάνοιες στο «κοινωνικό κράτος» και παραλίγο να αποτάξουν τον καπιταλισμό και την ιδιωτική πρωτοβουλία, τώρα που «πάμε καλά», ξαναθυμήθηκαν το νερό! Όπως διαβάζουμε στο Tvxs.gr…

Την ιδιωτικοποίηση (με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ΣΔΙΤ) τού Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) τής Αττικής φαίνεται πως μεθοδεύει η κυβέρνηση. Το ΕΥΣ τής Αττικής περιλαμβάνει τα φράγματα και τους ταμιευτήρες Ευήνου, Μόρνου και Μαραθώνα, τη λίμνη Υλίκη, τις γεωτρήσεις Πάρνηθας και Βοιωτικού κάμπου, τα υδραγωγεία, τα δίκτυα μεταφοράς μήκους 400 χιλιομέτρων και τα αντλιοστάσια, που αποτελούν την κύρια υποδομή για την υδροδότηση του λεκανοπεδίου της Αθήνας. 

Την ώρα λοιπόν που βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την ΕΥΔΑΠ Παγίων (που εκπροσωπεί το ελληνικό κράτος) για την επέκταση της σύμβασης διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης τού ΕΥΣ, το υπουργείο Υποδομών προχώρησε αιφνιδιαστικά στην προκήρυξη τριών παράλληλων διαγωνισμών για τη σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες. Με το κόστος κάθε διαγωνισμού να ορίζεται στις 138 χιλιάδες ευρώ, κάτι που αποκλείει την περίπτωση ανοιχτής διαδικασίας. Η διενέργεια τέτοιων κλειστών διαγωνισμών δείχνει να αποκλείει οριστικά την ΕΥΔΑΠ ΑΕ.

Να δώσουμε λοιπόν το νερό που πίνουμε στον Μπάμπη και στους φίλους του! Ξεράθηκε η γλώσσα του να μιλάει για την ιδιωτική πρωτοβουλία, είτε από τα μικρόφωνα του ΣΚΑΪ είτε από τα έδρανα της Βουλής…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.