Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Συνδυασμός που σκοτώνει…

5 Ιουνίου 2020

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο επιτυχημένος συνδυασμός. Να γίνει συζήτηση από τη ντόπια «διανόηση» για όσα συμβαίνουν στην Αμερική. Τα πρόσωπα, το ραδιοφωνικό «τραπέζι»

Η κυρία Σώτη Τριανταφύλλου, βραβευμένη συγγραφεύς, μάς έχει απα­σχολήσει και άλλη φορά. Τελευταία όταν ζήτησε να καταργηθεί η επέτειος τού Πολυτεχνείου (για να εκλείψει η άγνοια τής ιστορίας…). Ο κύριος Γιάννης Πρετεντέρης δεν χρειάζεται «συστάσεις». Η ραδιοφωνική ηχώ τού «Πρώτου Θέματος» επίσης, αρκεί να θυμόμαστε ποιός το ίδρυσε. 

Για τις «δεξιές και επιδέξιες και φιλελεύθερες ευαισθησίες» για όσα συμβαίνουν στην Αμερική γράψαμε σε άλλη ανάρτηση. Η κυρία Τριανταφύλλου όμως (ο Πρετεντέρης δεν είχε λόγο να παρέμβη) το «φιλελευθεροποίησε» εντελώς. Θεωρίες περί «σαδομαχισμού» και «μιθριδατισμού» που πιθανόν χρησιμοποιεί στα μυθιστορήματά της, τις επι­στράτευσε να ερμηνεύσει τον ξεσηκωμό για τον φόνο τού Τζωρτζ Φλόϋντ (δι’ απαγχονισμού υπό μίαν έννοια, σ’ ένα κράσπεδο πεζοδρομίου!).

Τί μάς είπε (στους 104,6 μεγακύκλους τών FM, όπως ακριβώς τα απομαγνητοφώνησε το Nonews-News.gr); «Οι Αφροαμερικανοί έχουν δημιουργήσει μια εικόνα θύματος, που έχει καλλιεργηθεί μέσα από την παιδεία και την οικογένειά τους και είναι καθηλωμένοι στο παρελθόν. Από την αφροαμερικανική κοινότητα είναι δύσκολο να εκριζωθεί το καθεστώς δουλείας το οποίο είχαν, καθώς ακόμα και σήμερα οι απόγονοί τους από τον Νότο χρωματίζονται από τη ψυχολογία τού θύματος»

Το σχόλιό μας προηγήθηκε. Μια πληροφορία μόνο προς χρήση τής κυρίας Σώτης. Δεν ξεσηκώθηκαν μόνο Αφρο­αμερικανοί στην Αμερική. Ακούσαμε έναν ανταποκριτή τής ΕΡΤ από το Σικάγο, η συμμετοχή τών «λευκών» δεν ήταν καθόλου αμελητέα, αν δεν υπερτερούσε σε κάποιες περιπτώσεις. Και ανεξάρτητα από την ηλίθια σπέκουλα που κάνουν οι Δημοκρατικοί τών ΗΠΑ, που πάνε φιρί - φιρί να ξαναβγάλουν τον Τραμπ. Το «ελπίζει» άλλωστε και η κυρία Τριανταφύλλου. «Ο Τραμπ δεν θέλει τον διχασμό (!), παρ’ ότι μπορεί να ποντάρει σ’ αυτόν βραχυ­πρόθεσμα ικανοποιώντας το κοινό του». Ασφαλώς, πώς αλλιώς θα ξαναβγεί…

Δεν ξεσηκώθηκαν μόνο στην Αμερική, κυρία Τριανταφύλλου. Αλλά και στην «λευκή» Ευρώπη. Στο Βερολίνο, στη Στοκχόλμη, στο Λονδίνο, εδώ προχθές… Εδώ, που η ζαρντινιέρα τής Θεσσαλονίκης και το κράσπεδο των Σεπολίων, ευτυχώς, σάς επιτρέπουν να λέτε λόγια στον αέρα, μεταφορικά και κυριολεκτικά…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙA 2
  1. «Οι δολοφονίες πολιτών και η εν γένει αστυνομική βία στις ΗΠΑ δεν ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2016. Ούτε η φτώχεια, η γκετοποίηση, ο ρατσισμός. Και σίγουρα δεν θα τελειώσουν τον φετινό Νοέμβριο αν ο Ντόναλντ Τραμπ χάσει τις εκλογές, ακόμα κι αν ο Τζο Μπάιντεν επιλέξει για συνυποψήφιά του μαύρη γυναίκα, όπως ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα. Πώς το ξέρουμε; Μα διότι δεν σταμάτησαν αυτά τα φαινόμενα ούτε όταν πρόεδρος επί οκτώ χρόνια ήταν ένας μαύρος Δημοκρατικός, με μαύρο υπουργό Δικαιοσύνης. Η διαφορά των Δημοκρατικών από τους Ρεπουμπλικάνους ίσως συμπυκνώνεται καλύτερα στο «μην τους πυροβολείτε στην καρδιά, πυροβολήστε τους στα πόδια», που είπε πριν λίγες μέρες ο Μπάιντεν…». Από το Info-War.gr.

  2. Για τη Σώτη. Και ο Κέρουακ στο τέλος της ζωής του είχε γίνει ακροδεξιός. Τους ευχαριστώ για όσα μας προσέφεραν όταν ήταν πιο άνθρωποι.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ένα χρόνο ύστερα…

Θα περιμένατε ασφαλώς να μιλήσουμε για τον έναν χρόνο τής δεξιάς στην κυβέρνηση. Ίσως το κάνουμε παρεμπιπτόντως… Αν μάς επιτρέπετε, θα μιλήσουμε μια φορά για την «ιστιοσανίδα» μας τον Τριπολίτη, που │ Βλ. ανάρτηση…