Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Παλιά της τέχνη…
14 Νοεμβρίου 2021

Η ΕΥΠ λέει, ως «εθνική υπηρεσία πληροφοριών», για το καλό τού Έθνους, παρακολουθεί υγειονομικούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους (αυτούς να μην κάνουν …ευθείες ερωτήσεις!), αντιεμβολιαστές… Και ένα ανήλικο προσφυγόπουλο!

Προς τί η έκπληξη; Αυτή δεν ήταν ανέκαθεν («Εαμοβούλγαροι…) και είναι («Νόμος και Τάξις»…) η δουλειά της; Διαβάζουμε σήμερα στην Efsyn.gr, η οποία μάς είχε προειδοποιήσει, όταν ο Μητσοτάκης τοποθέτησε τόν «πτυχιούχο» Κοντολέοντα διοικητή τής …ΚΥΠ. «Βλέπει προς τα μέσα και όχι έξω από τα σύνορα τής χώρας»…

Ένα ευρύ φάσμα πολιτών παρακολουθούνται για δραστηριότητες που δεν αρέσουν στην κυβέρνηση. Ακτιβιστές για το προσφυγικό ζήτημα, γιατροί και δικηγόροι, δημοσιογράφοι που θέλουν να κάνουν τή δουλειά τους, αντι­εμβολιαστές, ακόμη και δωδεκάχρονα προσφυγόπουλα, επειδή απέκτησαν δημοσιότητα στον ξένο Τύπο.

Ταυτόχρονα, διευρύνεται ο ανεξέλεγκτος αυτός μηχανισμός παρακολούθησης τής ζωής και της δράσης τών πάντων με θεσμοθέτηση αδιαφανών διαδικασιών. Τα πάντα κινούνται εκτός ελέγχου νομιμότητας. Όλα όμως βρίσκονται υπό τον έλεγχο τού πρωθυπουργού, που δίνει τις εντολές στον υφιστάμενό του διοικητή τής υπηρεσίας, εγκρίνει ενδεχομένως τις εισηγήσεις του και ενημερώνεται για τα αποτελέσματα τής δράσης αυτού τού παράνομου δικτύου.

Ορισμένοι εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστησε όλο αυτό το παρακράτος, επειδή είναι φύσει ανασφαλής. Η πραγματικότητα όμως λέει κάτι διαφορετικό. Ο πρωθυπουργός έχει μια αυταρχική αντίληψη για το κράτος και τη λειτουργία του. Διακατέχεται από λειψή δημοκρατική παιδεία και από μια συσταλτική αντίληψη τής δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει αποδείξει έμπρακτα πως δεν έχει τόν παραμικρό ενδοιασμό να περιστείλει λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα, για να εφαρμόσει αυτό που έχει στο μυαλό του ως κρατική λειτουργία (πανεπιστημιακό άσυλο, έλεγχο συγκεντρώσεων, αστυνομική αυθαιρεσία και αυταρχισμός…).

Κατά συνέπεια, εκεί εντάσσεται και ο νέος ρόλος τής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Με δική του επιλογή γίνονται όσα αποκαλύπτουμε σήμερα (βλ. έντυπη έκδοση τής «Εφημερίδας τών Συντακτών») και όσα ενδεχομένως δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Ο «μεγάλος αδελφός» είναι ο σημερινός ένοικος τού Μαξίμου…

Πηγή Efsyn.gr - Με εντολή τού πρωθυπουργού…
Αναρτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2021 , 10:01:30 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Ποιός «μεγάλος αδελφός», «μικρός» αδελφός τής Ντόρας είναι που παίζει ακόμα (επικίνδυνα παιχνίδια)…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.