Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ… Και στον ΣΚΑΪ!
16 Νοεμβρίου 2021

Ο διευθυντής τών ΜΕΘ τού Νοσοκομείου Παπανικολάου τής Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος τα είπε έξω από τα δόντια στον ΣΚΑΪ. Οι παρουσιαστές τού φιλοκυβερνητικού καναλιού δεν έφεραν αντίρρηση… Τί αντίρρηση να φέρουν, όταν σε τρεις μέρες μετράμε 200 απώλειες συνανθρώπων μας από τον κορονοϊό (80 πάλι σήμερα…), που δεν έχασαν τή ζωή τους τους όλοι σε κρεβάτι μιας ΜΕΘ… Δεν ήταν βέβαια ο Πορτοσάλτε στο πάνελ, που επί Μητσοτάκη ανασταίνει και νεκρούς! Τί είπε ο Καπραβέλος;

«Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει τήν πόρτα τού νοσοκομείου ασθενης και να τόν διώξουμε. Πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, γιατί το σύστημα έχει φτάσει στα όρια του και δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε τη θεραπεία. Είναι εφιάλτης να έχουμε ασθενή με δύσπνοια, να μην έχει οξυγόνο και να τού λέμε ότι δεν έχει κρεβάτι στην εντατική…».

Για την επιστράτευση τών ιδιωτών γιατρών, που όλο γίνεται σήμερα και …σήμερα αναβάλλεται, είπε. «Δεν θα βοηθήσει… Αυτό που απαιτείται είναι να ξεκινήσουν εφημερίες και τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Το δημόσιο σύστημα Υγείας είναι υποστελεχωμένο χρόνια. Δεκτή κάθε βοήθεια, αλλά αυτή γίνεται χωρίς πρόγραμμα. Αν καλέσω κάποιον να έρθει σε μια μονάδα εξειδικευμένη, όπως είναι ένα πνευμονολογικό τμήμα, λίγα θα προσφέρει. Όταν λέμε επιστράτευση, εννοούμε όλο το σύστημα, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, να γίνει ένα…».

Γιατρέ, μη λες τέτοια, γιατί αυτοί είναι ικανοί να κάνουν «έναν» τομέα όλη τή χώρα. Ιδιωτική!

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2021 , 20:41:03 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Ο Πορτοσάλτε με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου δεν ήταν στο ΣΚΑΪ που πρότειναν προεκλογικά στον Μητσοτάκη να γκρεμίσει τα μισά δημόσια νοσοκομεία; Τους έκανε τη χάρη αλλιώς!

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.