Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

9 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χθες στη Θεσσαλονίκη (…) ότι η κυβερνητική πρόταση για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας παραμένει ανοιχτή. Για μια ακόμη φορά, κάθε άλλο παρά δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου. «Θα μπορώ να σας απαντήσω σε τρείς μήνες», είπε μετά από σχετική ερώτηση και, κυρίως, τόνισε πως «προηγείται η συνταγματική μεταρρύθμιση που θα επιτρέπει την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας με 151 ψήφους» (…).

Στο πολιτικό πεδίο, το μήνυμα Μητσοτάκη ανατροφοδότησε τα σενάρια και την ονοματολογία για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Η επισήμανση που έκαναν χθες το βράδυ στελέχη της αντιπολίτευσης ήταν πως, εάν ο πρωθυπουργός έχει ήδη επιλέξει να πάει σε προεδρική εκλογή με 151 ψήφους, σημαίνει πως προεξοφλεί ότι η πρότασή του δεν θα εξασφαλίσει ευρύτερες συναινέσεις. Και επίσης πως μάλλον δεν προτίθεται να προτείνει Παυλόπουλο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά τουλάχιστον και πριν προκύψει η εμπλοκή με τον ορισμό της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, είχε ταχθεί υπέρ της ανανέωσης της θητείας του νυν Προέδρου (…).

Ως εκ τούτου, επανέρχονται στο προσκήνιο τα σενάρια για πρόσωπα προερχόμενα από την κεντροαριστερά μεν, που όμως δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν ευρύτερη, διακομματική στήριξη, ακόμη και από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ. Τέτοιο πρόσωπο θεωρείται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει μεν θερμές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά πολύ δύσκολα θα γινόταν αποδεκτός από όλους τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, με πρώτη αμφιλεγόμενη ψήφο εκείνη του Γιώργου Παπανδρέου. Εδώ, έχουν ενδιαφέρον οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει, εδώ και καιρό, ενημερωθεί από τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί να προτείνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

Πηγή Tvxs.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.