Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Ή θα τον ρίξουν ή…

20 Ιουνίου 2020

Θα τούς βάλει φυλακή! Όταν έστηναν την Προανακριτική στη Βουλή κατά Παπαγγελόπουλου, για τη «σκευωρία τού ΣΥΡΙΖΑ κατά πολιτικών του αντιπάλων» στην υπόθεση Novartis, είχαμε γράψει πως πάνε για μαλλί και θα βγούνε κουρεμένοι. Να έλθουν δηλαδή στο φως νέα ενοχοποιητικά στοιχεία για το πραγματικό σκάνδαλο Novartis.

Η εισαγγελεύς κατά τής διαφθοράς κυρία Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε δικογραφία στην Προανακριτική τής Βουλής σύμφωνα με την οποία ο ιατρός σύζυγος της «βασικής μάρτυρος» κυρίας Ελένης Ράικου εξέτασε πέντε (5) ασθενείς και υπέγραψε συντα­γογραφήσεις για 1.033, ζημιώνοντας τον ΕΟΠΥΥ και το δημόσιο 1.700.000 ευρώ. Ο κύριος αυτός ελέγχεται πλέον για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και παθητική δωροδοκία, ενώ ζήτημα τίθεται και για την σύζυγό του που παράλληλα διερευνούσε το σκάνδαλο Novartis ως εισαγγελεύς κατά τής διαφθοράς!

Είναι γνωστό τί αγώνα είχε δώσει η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση, αλλά και μετά τις εκλογές (ως κόμμα, όχι τόσο «ζεστά» ως κυβέρνηση), για να αποτραπεί η διερεύνηση του σκανδάλου Novartis. Στην εν λόγω εξέλιξη όμως μάς προξένησε εντύπωση το γεγονός ότι τα ονόματα τής κυρίας Ράικου και του συζύγου της, καθώς και λεπτομέρειες τής επί μέρους αυτής υπόθεσης, έλαβαν δημοσιότητα ακόμα και από την κρατική τηλεόραση. Και επειδή έχεις να κάνεις με τους Μητσοτάκηδες, είναι πιθανό και κάτι άλλο, πέρα από ένα «ατύχημα» (μπούμερανγκ) που μπορεί να συμβεί σε όσους έστησαν τη σκευωρία επί της «σκευωρίας».

Οι Μητσοτάκηδες είναι βέβαια διαπλεκόμενοι άρρηκτα με το κεφάλαιο, αλλά στο βαθμό που αυτό τούς το επι­τρέπει κοιτάνε την πάρτη τους. Μπορεί η διακυβέρνησή τους, σε ό,τι αφορά τη χώρα, να κυμαίνεται μεταξύ προχειρότητας και ηλιθιότητας, αλλά σε ό,τι αφορά τη διαχείριση και διατήρηση της εξουσίας τους δεν είναι καθόλου «πρόχειροι» και ηλίθιοι. Το «ατύχημα» που συνέβη μια φορά (από τον Σαμαρά) δεν θ’ αφήσουν να ξανασυμβεί. Αν η κυβέρνησή τους πέσει, θα οφείλεται στον προηγούμενο λόγο.

Ο μητσοτακισμός είναι συνώνυμο του κράτους, εξ αυτού σιτίζεται και πολιτεύεται εδώ και εβδομήντα χρόνια. Κατά συνέπεια, τώρα που έχει τη διαχείρισή του, δεν μπορεί να ανεχθεί «κράτος εν κράτει». Ένα καραμανλικό «κράτος» ή ένα «κράτος» (συγκυβέρνησης) Σαμαρά. Aν λοιπόν η υπόθεση Novartis τον διευκολύνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα την «χρησιμοποιήσει». Δεν πρόκειται άλλωστε για «υπόθεση Ζήμενς».

Ο ανασχηματισμός, που έγινε ανέκδοτο, μπορεί να έχει σοβαρή «έκδοση» ή και «μετάφραση» (άμεσες εκλογές). Μένει να δούμε ποιός θα προλάβει…

ΤΡ.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.