Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Κάθοδος στο μπλε σκοτάδι…

22 Ιουνίου 2020

Δεν έφτανε o θόρυβος, που τους ανησύχησε σφόδρα, από το σποτ τού ΣΥΡΙΖΑ για τα «μαυρά» λεφτά στα ΜΜΕ, ήρθε καπάκι και μια αποκά­λυψη πιθανότατης εμπλοκής πρώην πρωθυπουργού τής Νέας Δημοκρα­τίας σε υπόθεση δωροδοκίας άλλη απ’ αυτή τής NOVARTIS (ΠΑΝΓΑΙΑ, πώληση ακινήτων της Εθνικής) από το 2015.

Αν μάλιστα είν’ αλήθεια ότι οι δικαστικοί λειτουργοί συνάντησαν στην έρευνά τους για την υπόθεση αυτή το όνομα του κυρίου Σαμαρά και «αμέλλησαν» να στείλουν τη δικογραφία «αμελλητί» στη Βουλή, τότε το πράγμα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Σύμφωνα με το Tvxs.gr, ο συνεργάτης τού πρώην πρωθυπουργού κύριος Παπασταύρου και στενός συνεργάτης τού περιβόητου κυρίου Μιωνή, έλαβε μίζα 2,6 εκατ. ευρώ, τα οποία σύμφωνα με την κατατεθείσα εκτίμηση μάρ­τυρος προορίζονταν για την προεκλογική εκστρατεία Σαμαρά στις εκλογές τού 2015. Είχε άλλωστε προηγηθεί και η «υπόθεση» του ζεύγους Ράικου στην Προνακριτική κατά Παπαγγελόπουλου.

Πώς λοιπόν να αντιμετωπίσουν αυτές τις δύο καταιγίδες; Επεστράτευσαν τον κύριο Μιωνή, να μαρτυρήσει και να καταθέσει κρυφά ηχογραφημένες συνομιλίες του με τον πρώην υπουργό τού ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά. Δεν θα σταθούμε στην άποψη ότι οι ηχογραφημένες συνομιλίες μπορεί να είναι «προϊόν εγκλήματος». Αντίθετα, πιστεύουμε πως ό,τι αφορά την πολιτική πρέπει να βγαίνει στη φόρα με κάθε τρόπο. Και να ελέγχεται.

Καθήσαμε και ακούσαμε προσεκτικά τις ηχογραφήσεις και διαβάσαμε τις απομαγνητοφωνήσεις που προβάλλουν τα φιλοκυβερνητικά μέσα με τεράστια «ευχαρίστηση». Ειρήσθω εν παρόδω, προτού τούς έλθει αυτό το μάνα εκ του γαλάζιου ουρανού, στο Protothema.gr μπορούσε κανείς να διαβάσει στα καλά καθούμενα. «Το ΚΚΕ, οι μυστικές συμφωνίες με την Αλβανία και οι Τσάμηδες»

Κατ’ αρχήν πρέπει να πούμε πως κάθε Παππάς και κάθε Τσίπρας τής αριστεράς οφείλουν να είναι προσεκτικοί, με ποιόν μιλάνε, πώς μιλάνε, για τί μιλάνε και για ποιόν μιλάνε (δεν κάνουν κουτσομπολιό καφενείου). Όχι γιατί υπάρχει κίνδυνος να τούς ηχογραφήσουν (ή να τους φωτογραφήσουν), αλλά γιατί έτσι …δεν χρειάζεται εξήγηση.

Απ’ ό,τι όμως ακούσαμε και διαβάσαμε, από πουθενά δεν προκύπτει πως ο Νίκος Παππάς έχει υποπέσει, στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε κάποιο «εγκλημα» (εκτός από το προαναφερόμενο, επιμένουμε). Προς τί λοιπόν τόση φασαρία; Πρόκειται ασφαλώς για απεγνωσμένο αντιπερισπασμό τής κυβέρνησης απέναντι σε όσα περι­γράφουμε στις πρώτες δύο παραγράφους.

Έτσι θα διολισθαίνει η κυβέρνηση από ’δω και πέρα. Στο σκοτάδι, με τη διπλή έννοια. Της συσκότισης και του σκοτεινού παρασκηνίου…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.