Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Εσύ θα το έκανες αυτό στον Αλέξη;

23 Ιουνίου 2020

Διαβάζοντας τις συνομιλίες τού παράνομου υλικού καταγραφής από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ακόμα και αν δεχτεί κανείς ότι δεν έχει υποστεί αλλοίωση, ακόμα και αν παραμερίσει το γεγονός ότι η πράξη συνιστά κακούργημα, έχουν ενδιαφέρον κάποια συμπεράσματα που μοιραία προκύπτουν από τη συνομιλία.

Ο Νίκος Παππάς εμφανίζεται ξεκάθαρος στο ότι οι όποιες διαφορές ανάμεσα σε γαλάζιους επιχειρηματίες και πολιτικούς δεν τον αφορούν, στο βαθμό που δεν επηρεάζουν σε τίποτα την πορεία τής κυβέρνησης και του («μαγαζιού») ΣΥΡΙΖΑ. Η αναφορά σε κάποιους που πήραν πολλά λεφτά προφανέστατα αφορά προηγούμενη περίοδο, είτε των κυβερνήσεων που οδή­γησαν τη χώρα στη χρεοκοπία είτε των κυβερνήσεων που κλήθηκαν να τη διαχειριστούν.

Προφανώς κάποιοι έβγαλαν πολλά λεφτά και όλα τα μεγάλα σκάνδαλα που αναδείχθηκαν, αλλά και οι ξαφνικές περιουσίες που πήραν το δρόμο για εξωτικούς παραδείσους, ήταν γνωστα στους χρεοκοπημένους πολίτες. Η δια­πλοκή και η διαφθορά κρεμόταν άλλωστε τότε καθημερινά και στα «μανταλάκια» τών περιπτέρων

Ένα άλλο συμπέρασμα που προκύπτει καθαρά από το παράνομο ηχητικό είναι ότι ο Ν. Παππάς έχοντας σαφή γνώση για τις οικονομικές σχέσεις Παπασταύρου και Μαρέβας, εφ’ όσον μάλιστα όλα αυτά ήταν γνωστά και δημοσιευμένα στον Τύπο, που σήμερα πέφτει από τα σύννεφα, φέρεται να ζήτησε από τον Σ. Μιωνή να κατα­θέσει επίσημα τα όσα γνώριζε. Ποιά είναι όμως η απάντηση του επιχειρηματία;

«Εσύ θα το έκανες αυτό στον Αλέξη;». Ποιός άραγε δεν κατανοεί τί ακριβώς σημαίνει αυτό; Πώς θα μπορούσε να «προδώσει» τον φίλο και δικηγόρο του Σ. Παπασταύρο και τη Μαρέβα Μητσοτάκη; Και αν δεν είχε κανένα στοιχεία επιβαρυντικό γι αυτούς, τότε γιατί ρωτάει τον Νίκο Παππά, αν θα το έκανε αυτό στον Αλέξη;

Πηγή Efsyn.gr (απόσπασμα)
ΣΧΟΛΙA 3
  1. Τριπολίτη, όφειλες να παρατηρήσεις και σ’ αυτή την ανάρτηση ό,τι έγραψες σε προηγούμενη, με τo οποίo συμφωνώ απόλυτα, ανεξάρτητα αν «ο Νίκος Παππάς εμφανίζεται ξεκάθαρος», όπως λέει το άρθρο τής Efsyn.gr:
    Kάθε Παππάς και κάθε Τσίπρας τής αριστεράς οφείλουν να είναι προσεκτικοί, με ποιόν μιλάνε και για ποιόν μιλάνε (δεν κάνουν κουτσομπολιό καφενείου). Όχι γιατί υπάρχει κίνδυνος να τούς ηχογραφήσουν (ή να τους φωτογραφήσουν), αλλά γιατί έτσι …δεν χρειάζεται εξήγηση.

  2. Ούτε ο Βέγγος ως πράκτορας ΘΒ δεν θα έκανε τέτοια υποκλοπή (να τού τελειώσει η μπαταρία!):
    ΠΑΠΠΑΣ: Να πάει να τη δώσει… Δεν θα το κάνει ποτέ.
    ΜΙΩΝΗΣ: Πώς γίνεται αυτό; Δηλαδή, δεν παίζει αυτό, ρε παιδιά. Δεν παίζει… Δηλαδή, είναι ο συνάνθρωπός σου… [Τέλος καταγραφής, λόγω τέλους της μπαταρίας του καταγραφικού μηχανήματος].

  3. Άκουσα τον Νίκο Παππά να λέει στο δελτίο του MEGA ότι ασχολήθηκε με τις υποθέσεις του Μιωνή και άλλων (εβραίων;) επιχειρηματιών μετά από «παραίνεση» του ισραηλινού κράτους! Δεν είμαστε καλά… Αυτό είναι το το αμάρτημα του Νίκου Παππά που προκύπτει από τις ηχογραφημένες συνομιλίες και τίποτ’ άλλο.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.