Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Οι γρύπες της δημοσιογραφίας…

23 Ιουνίου 2020

Δεν πέρασαν ούτε τρεις μέρες για να «λειτουργήσει» το σποτάκι τού ΣΥΡΙΖΑ. Όχι σε ό,τι αφορά την αποκάλυψη της «μαύρης λίστας» με τα λεφτά που πήραν ιδιοκτήτες ΜΜΕ και δημοσιογράφοι. Αλλά να επιβεβαιώσει το γεγονός πως αυτά δόθηκαν για αλλότριο σκοπό (από το να μας ενημερώσουν για την πανδημία τού κορονοϊού).

Από την ώρα που βγήκε το σποτάκι «έσκασαν» στα δημοσιογραφικά γραφεία δύο σύν ένα «καυτά» (που λένε…) θέματα. Ο ιατρός σύζυγος της «βασικής μάρτυρος» της Προανακριτικής (και εισαγγελέως που ερευνούσε το σκάνδαλο Novartis!) κυρίας Ράικου ζημίωσε το δημόσιο 1.700.000 ευρώ με 1.033 συνταγογραφήσεις (εκ των οποίων οι 1.028 εικονικές!). Ο στενός συνεργάτης τού κυρίου Σαμαρά κύριος Παπασταύρου δωροδοκήθηκε με 2.700.000 ευρώ (από άλλο σκάνδαλο, την πώληση ακινήτων τής Εθνικής) για την προεκλογική εκστρατεία τού πρώην πρωθυπουργού το 2015. Και οι περίφημες ηχογραφήσεις Μιωνή - Παππά.

Εννοείται πως τα χρήματα της «μαύρης λίστας» τα πήραν οι ιδιοκτήτες τών ΜΜΕ και όχι οι δημοσιογράφοι, παρατηρεί η Efsyn.gr. Εκτός από τις περιπτώσεις φυσικά που οι δημοσιογράφοι είναι ταυτόχρονα και ιδιο­κτήτες. Και είναι πολλές αυτές οι περιπτώσεις, ιδίως ιδιοκτήτες ιστολογίων. Τα δελτία ειδήσεων όμως ποιός τα φτιάχνει; Οι ιδιοκτήτες ή οι δημοσιογράφοι; Οι δεύτεροι φυσικά. Τότε μπορείτε να απαντήσετε, γιατί από τα τρία θέματα που βγήκαν από την Προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο τις τελευταίες ημέρες, τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων έπαιξαν μόνο το ένα και εξαφάνισαν τα άλλα δύο; Είναι το ερώτημα της Efsyn.gr.

Και τα περισσότερα ιστολόγια και «σοβαρές» εφημερίδες το ίδιο έκαναν, προσθέτουμε εμείς. «Ολοκληρωτική» (διαβάζεται και αλλιώς…) δημοσιογραφία. Το εικονιζόμενο μυθικό τέρας είναι λογότυπο μιας εκ των «εγκρίτων» εφημερίδων μας. Διαθέτει σώμα λιονταριού, κεφάλι και φτερά αετού, αλλά καταλήγει σε ουρά φιδιού…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.