Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Και τώρα, πώς θα βιοπορίζεται;

24 Ιουνίου 2020

Και άλλα συναφή ερωτήματα. Το ερώτημα του τίτλου είναι προφανώς ρητορικό. Κανένας από το μητσοτακαίικο (εξ αίματος και εξ αγχιστείας) δεν πρόκειται να μείνει στο δρόμο.

Εδώ και εβδομήντα χρόνια ο πατριάρχης είχε φροντίσει να υπογράψει ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα…) με το ελληνικό δημό­σιο, να τούς τρέφουμε με έξοδά μας στον αιώνα τον άπαντα (καθ’ ότι είναι και «παραγωγικοί», ζωή να ’χουν!).

Τίθενται ωστόσο άλλα ερωτήματα, τώρα που η κυρία Μαρία - Εύα Γκραμπόβσκι - Μητσοτάκη (κοινώς Μαρέβα) πήρε τη «δύσκολη απόφαση να αποχωρήσει από τις επιχειρήσεις, που η ίδια ίδρυσε, λόγω ανειλημμένων υπο­χρεώσεων» (όπως πανομοιότυπα γράφουν τα φιλοκυβερνητικά «μέσα», αντιγράφοντας ως συνήθως επακριβώς το «νον-πέιπερ» που τους ταχυδρόμησε το υπόγειο τού Μαξίμου).

Αντιπαρερχόμενος κανείς τις «ανειλημμένες υποχρεώσεις» (δόξα τω θεώ, μια χαρά πήγαιναν οι επιχειρήσεις της όταν γυρνούσε από ’δω κι από ’κει με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, τους έκανε και διαφήμιση…), μπορεί να ρωτήσει. Γιατί χθες (23.06.2020) αυτή η απόφαση; Μια - δυο μέρες μετά τη δημοσιοποίηση των ηχογραφη­μένων συνομιλιών Μιωνή - Παππά, στις οποίες η κυρία Μαρέβα έχει την «τιμητική» της (καθόλου ασφαλώς τιμητική για τον σύντροφο Νίκο Παππά). «Εσύ θα το έκανες αυτό στον Αλέξη;», ρωτάει ο Μιωνής τον Παππά. Μήπως εν­νοεί. «Εγώ πώς …να δώσω δικό μου άνθρωπο;» (τον Παπασταύρου, λόγου χάρη, αυτός με τη σειρά του να αναγκαστεί …και τα λοιπά). Αν δεν έχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο για κάποιον, προς τί αυτή η αναφορά;

Είναι όμως απλή αναφορά, τού Μιωνή, ή κρυμμένη απειλή; Δική του ή τού ξέφυγε και έπεσε στα χέρια τής «κλίκας» Σαμαρά στην Προανακριτική; Μπλέξιμο. Γιατί είναι κάπως περίεργο και ριψοκίνδυνο να έριξε ο Μητσοτάκης το χαρτί τής γυναίκας του στο τραπέζι, προκείμενου να μη χάσει μια επικοινωνιακή παρτίδα (με τους μητσοτάκηδες βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τί γίνεται, καταγίνονται και σε «εμφύλιους» προκειμένου να σώσουν εαυτόν…).

Όπως και να ’χει πάντως, αν αύριο ακουστεί κάτι για τις επιχειρήσεις τής Μαρέβας, αυτή μπορεί να ισχυριστεί. Μα εγώ έχω αποχωρήσει! Πότε; Ποιός θα ρωτήσει…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.