Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Novartis USA και Novartis HELLAS…

26 Ιουνίου 2020

Πανηγυρίζουν από χθες βράδυ τα φιλοκυβερνητικά μέσα με πηχυαίους τίτλους, όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες τής Αμερικής η Novartis προχώρησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με το αμερικανικό δημόσιο και θα πληρώσει 345 εκατ. δολάρια, ώστε να κλείσει η υπόθεση. Πού; Εκεί, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πώς παρουσιάζουν την είδηση εδώ; «Έκλεισε η υπόθεση Novartis στις ΗΠΑ». Λένε. «Δεν προκύπτει εμπλοκή πολιτικών». Ο τρόπος που το λένε είναι να καταλάβουμε εμείς οι ιθαγενείς πώς δεν υπάρχει εμπλοκή ελλήνων πολιτικών (ενώ πρόκειται για μη εμπλοκή πολιτικών τών ΗΠΑ!). Και υπερθεματίζουν. «Κατέρρευσε η σκευωρία ΣΥΡΙΖΑ - Παπαγγελόπουλου».

Αποσιωπούν όμως το κρισιμότερο στοιχείο τού συμβιβασμού. Ότι στελέχη τής Novartis (επί λέξει) «παρακίνησαν τους ξένους αξιωματούχους να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στην κυβέρνηση και τους Οργανισμούς και τα Όργανα και να επηρεάσουν τις αποφάσεις τών κυβερνήσεων, των Οργανισμών και των Οργάνων προκει­μένου να βοηθήσουν τη Novartis HELLAS»!

Αποσιωπούν και συγχέουν σκοπίμως, πρώτον, ότι οι «ξένοι αξιωματούχοι» είναι για τους Αμερικανούς «ξένοι». Και δεύτερον, οι «αξιωματούχοι», η «κυβέρνηση, οι Οργανισμοί και τα Όργανα» που «βοήθησαν τη Novartis HELLAS» δεν μπορεί να είναι τού Τιμπουκτού! Τί λόγο θα είχαν αυτοί να βοηθήσουν τη Novartis HELLAS; Και όχι τη «δική» τους Novartis, όπως «σωστά» έκαναν οι «αξιωματούχοι τής Νότιας Κορέας και του Βιετνάμ», που αναφέρει επίσης το αμερικανικό σκεπτικό.

Πέραν αυτού, από τα 345 εκατ. δολάρια που θα πληρώσει η Novartis στο αμερικανικό δημόσιο, τα 310 εκατ. αφορούν παράνομες πρακτικές τής εταιρείας στην Ελλάδα! Στο ενημερωτικό δελτίο τού αμερικανικού δικα­στηρίου που εξέτασε την υπόθεση, υπάρχει ευθεία αναφορά και στην πολιτική διάσταση του σκανδάλου στην Ελλάδα, ενώ υιοθετούνται πλήρως οι πληροφορίες και οι καταθέσεις τών προστατευόμενων μαρτύρων.

Ποιά «σκευωρία» κατέρρευσε και ποιά «υπόθεση» έκλεισε; Αν στην ελληνική Δικαιοσύνη έχει απομείνει έστω και μία ικμάδα συνείδησης, τα παραπάνω στοιχεία και το σκεπτικό τού αμερικανικού δικαστηρίου αρκούν για να μην κλείσει η υπόθεση - σκάνδαλο εδώ. Προτού κλείσει ο Άδωνις την κυρία Τουλουπάκη στη φυλακή. Γιατί μπορεί να το δούμε και αυτό…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Τη διαστρέβλωση της είδησης ακολούθησε το μεσημέρι η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της. Μας είπε μάλιστα πως θ απαιτήσει αποζημίωση από τη Novartis! Tα φιλοκυβερνητικά μέσα πάντως βλέπουμε από το απόγευμα να αποσύρουν την «είδηση» από τις πρώτες σελίδες τους. Από τα σχόλια τών αναγνωστών τους κατάλαβαν πως δεν μπορούν να τους περνάνε για κουτάβια…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.