Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Ο Σπούτνικ εκτοξεύεται στη Δύση…
29 Ιανουαρίου 2021

Ο σοβιετικός Спутник-1, ο πρώτος τεχνητός δορυφόρος στην ιστορία, ο περίφημος Σπούτνικ, υπήρξε εφιάλτης τής «ελεύθερης» και «προηγμέ­νης» Δύσης για πάνω από δώδεκα χρόνια, από τον Οκτώβριο τού 1957 (που εκτοξεύτηκε) έως τον Ιούλιο τού 1969 (που οι Αμερικάνοι πάτησαν με «σιγουριά» το φεγγάρι…).

Το Sputnik-V, το ρωσικό εμβόλιο κατά τού κορονοϊού, από το καλοκαίρι, είναι ο σύγχρονος επιστημονικός και οικονομικός εφιάλτης τής καπιτα­λιστικής Δύσης προτού καν εκτοξευτεί από τη σύριγγα! Οι Δυτικοί είχαν εναποθέσει τις ελπίδες του για το αντι­κοροναϊκό εμβόλιο στα δικά τους «άστρα». AstraZeneca, Pfizer, Modema, Sanofi… Τώρα αποδεικνύεται ότι οι Ευρωπαίοι και οι πολυεθνικές τους τά έκαναν μούσκεμα!

Δεν είμαστε ειδικοί, για να «αποφανθούμε» για την αποτελεσματικότητα τού ρωσικού εμβολίου, εκείνο που ξέ­ρουμε είναι πως στη Δύση δεν ήθελαν εξ αρχής ν’ ακούνε γι’ αυτό. Το Φθινόπωρο είχαμε διαβάσει πως δυτικά επιστημονικά περιοδικά αρνήθηκαν και να δημοσιεύσουν μελέτες για το ρωσικό εμβόλιο. Τέτοια ελευθερία δια­κίνησης τών ιδεών και τής επιστημονικής γνώσης στην ελεύθερη Δύση μας! Και να φανταστεί κανείς πως η Ρωσία είναι πλέον μια καπιταλιστική χώρα…

Σήμερα διαβάζουμε πως η Ρωσία τού παλιοκομμουνιστή Πούτιν προσφέρει στην Ευρωπαϊκή Ένωση 100 εκατ. δόσεις τού Sputnik-V! Θα τα πάρει; Στην ανάγκη ίσως. Θα διστάσει ωστόσο. Δεν είναι τόσο ο οικονομικός (και επιστημονικός) ανταγωνισμός με τη «νεοκαπιταλιστική» Ρωσία (αυτοί άλλωστε ανταγωνίζονται μεταξύ τους…) που θα τους ενο­χλήσει. Αλλά το γεγονός πως είναι πιθανό το εμβόλιο κατά τού κορονοϊού, που το περιμένει με αγωνία όλος ο πλανήτης, να αποδειχθεί σωτήριο από την πρώην σοβιετική χώρα, που έστειλε πρώτη έναν Σπούτνικ στο Διάστημα! Δηλαδή, να διστάσουν για ιδεολογικούς λόγους. Το ίδιο θα αντιδράσουν αν και η Κίνα προσφερθεί… Ο Λένιν και ο Μάο είναι οι εφιάλτες τους!

Για μια ιδεολογία λοιπόν και εμείς ενδέχεται να πεθάνουμε, αλλά ελεύθεροι στο νεοφιλελεύθερο παραπέτασμα…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2021 , 13:03:34 - Σχόλια 2 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 2
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.