Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Νωρίς την Πέμπτη το απόγευμα…

27 Ιουνίου 2020

Αν και αρχικώς παραξενεύτηκα, διότι άλλη ήταν η εμπιστευτική πληρο­φόρηση που είχα για την κατάληξη της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, ομολογώ ανακουφίστηκα. Ήταν λογαριασμός για την ελληνική πολιτική μας τάξη ότι έβγαινε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λευκή ως περιστερά από την βρώμικη αυτή υπόθεση.

Ακολούθησαν αμέσως οργίλες ανακοινώσεις δικαίωσης ελληνικών πολι­τικών κομμάτων, τα οποία απαιτούσαν από τους αντιπάλους τους να ζητήσουν «συγνώμη για τη σκευωρία», ενώ το διαδίκτυο κατακλύσθηκε από δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι η εισαγγελεύς Τουλουπάκη είναι βαρύτατα εκτεθειμένη μετά ταύτα. Πράγματι θα ήταν, αν ήταν όντως έτσι τα πράγματα. Αλλά ήταν; Αναζήτησα όπως όλοι την δικαστική απόφαση. Δυστυχώς δεν ήταν!

Επί ώρες από νωρίς την Πέμπτη το απόγευμα το ελληνικό διαδίκτυο στην πλειονότητα του έκανε το άσπρο μαύρο. Έγραφε ψέμματα. Βαριά ψέμματα… Ιδού τί αναφέρει η απόφαση! Συγκεκριμένα, στη σελίδα 15 τού δελτίου που εκδόθηκε από δικαστήριο τού Νιου Τζέρζυ, αναφέρονται τα εξής:

Συνωμοσία για να παραβιαστούν οι κανονισμοί κατά της δωροδοκίας του νόμου FCPA (Νόμος κατά της δια­φθοράς στο εξωτερικό) Μεταξύ του 2012 ή περίπου του 2012 και μεταξύ του ή περίπου του 2015, εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και αλλού, η κατηγορούμενη NOVARTIS HELLAS S.A.C.I. μαζί με το «Novartis Hellas Στέλεχος 1», το «Novartis Hellas Στέλεχος 2», και άλλους γνωστούς και αγνώστους, οι οποίοι συνειδητά και εσκεμμένα συνενώθηκαν, συνωμότησαν, συνασπίστηκαν, και συμφώνησαν μαζί και μεταξύ τους να διαπρά­ξουν αδίκημα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, ως εξής ευρισκόμενοι στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών, μέσω των εργαζομένων και των πρακτόρων της, διέπραξαν διεφθαρμένες πράξεις σε συνέχεια μιας προσφο­ράς, πληρωμής, υπόσχεσης για πληρωμή και εξουσιοδότηση για την παροχή ό,τιδήποτε αξίας σε αλλοδαπό αξιωματούχο και σε οποιοδήποτε πρόσωπο, γνωρίζοντας ότι όλα ή ένα μέρος αυτών των χρημάτων και πραγμάτων αξίας θα ήταν, όπως και είχαν προσφερθεί, δοθεί και υποσχεθεί σε αλλοδαπό αξιωματούχο με σκοπό να (i) επηρεάσουν πράξεις και αποφάσεις του ως άνω αλλοδαπού αξιωματούχου υπό την επίσημη ιδιότητά του (ii) να παρακινήσουν τον ως άνω αλλοδαπό αξιωματούχο να πράξει ή παραλείψει να πράξει ενέργειες κατά παράβαση του νόμιμου καθήκοντος αυτού του αξιωματούχου(iii) να εξασφαλίσουν οποιοδή­ποτε παράνομο πλεονέκτημα και (iv) να παρακινήσουν τον ως άνω ξένο αξιωματούχο να χρησιμοποιήσει την επιρροή του/της εντός μιας ξένης κυβέρνησης, ως εκ τούτου να τροποποιήσουν και να επηρεάσουν ενέργειες και αποφάσεις της ως άνω κυβερνήσεως και οργανισμών και οργάνων της, προκειμένου να βοηθήσουν τη NOVARTIS HELLAS στην απόκτηση και τη διατήρηση επιχειρηματικής δραστηριότητας ή να κατευθύνουν επιχειρηματική δραστηριότητα προς τη NOVARTIS HELLAS, σε αντίθεση με το 15 U.S.C. § 78dd-3.

Πέραν αυτών όμως υπάρχει και ένα ακόμη θέμα. Η ποιότητα της δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Και βεβαίως η ποιότητα της ενημέρωσης. Δεν άρεσε σε κάποιους και δικαιολογημένα εξεγέρθηκαν με το απαράδεκτο σπότ του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον όλων των δημοσιογράφων συλλήβδην. Αλλά τί κάναμε, τί έκαναν άραγε για να το διαψεύσουν; Κρύβοντας προχθές βράδυ από τους αναγνώστες τους το κείμενο της απόφασης με το οποίο η Novartis παρα­δέχεται δωροδοκίες Ελλήνων αξιωματούχων (και όχι ιατρών); Όπως έκρυψαν εσχάτως και το πόρισμα του ΕΟΠΥΥ επί σημερινής κυβέρνησης για τις παράνομες συνταγογραφήσεις ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται ότι έκανε ο σύζυγος της εισαγγελέως Ελένης Ράικου; Όπως έκρυψαν την κατάθεση της εισαγγελέως τού Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία μιλούσε στην προανακριτική επιτροπή για «καραμπινάτη απιστία» στην υπόθεση Νοvartis, χωρίς να την αντικρούει επί τής ουσίας ουδείς;

Έτσι διαψεύδουμε την προπαγάνδα τού ΣΥΡΙΖΑ;

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΤΤΑΚΗΣ - Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ (απόσπασμα)
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Μόλις διάβασα στο Tvxs.gr ότι οι ΗΠΑ προσφέρουν πολιτικό άσυλο στους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες!

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.