Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Νόμιμο και διαχρονικό…

10 Σεπτεμβρίου 2019

«Πλημμυροπαθής αγρότης» δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και διαβάσαμε ότι έχει ζητήσει με νόμιμη αίτησή του στον ΕΛΓΑ να τον αποζημιώσει για πενήντα (50) ελαιόδεντρα που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου στα Χανιά. Τις άλλες πρόλαβε και τις μάζεψε η Μαρέβα.

Δεν ξέρουμε αν θα ικανοποιηθεί η αίτησή του, αν και τώρα έχει μέσον, τον πρωθυπουργό.

Με την ευκαιρία κάποιος έκατσε και σκέφθηκε. Χωρίς να σκεφθεί το μέλλον των παιδιών τους…

Κυριάκος Μητσοτάκης, 51 ετών, από το 2004 βουλευτής, χωρίς τις προηγούμενες απολαβές από ελληνικές τράπεζες που τις πληρώσαμε δυό φορές και δώρα εταιρειών, αμοιβές 15 χρόνων.

Ντόρα Μητσοτάκη - Μπακογιάννη, να τα ’κατοστήσει, από το 1984 ως υπεύθυνη του πολιτικού γραφείου του πατέρα της προέδρου της Νέας Δημοκρατίας (ο νεοδημοκρατικός και λοιπός λαός την πλήρωνε…) και από το 1989 βουλευτίνα, αμοιβές 35 χρόνων.

Κώστας Μπακογιάννης, 39 ετών, από το 2006 ως πτυχιούχος του Χάρβαρντ σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών, ύστερα δήμαρχος, περιφερειάρχης, ξανά δήμαρχος, αμοιβές 13 χρόνων.

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, από το 1946 έως το 1918, χωρίς άλλες λεπτομέρειες, αμοιβές 74 χρόνων.

Σύνολον 137 χρόνια x 12 = 1644 μήνες x 5.000 ευρώ κατά μέσον όρο το μήνα με τα έξοδα παραστάσεως ως υπουργοί, πρωθυπουργοί και τα λοιπά = 8.220.000 ευρώ, από το ελληνικό δημόσιο (αν χρειαστεί να ενισχυθεί ο μέσος όρος ή να υπολογισθεί η διαχρονική αξία του χρήματος, έχουμε να προσθέσουμε τους εράνους και τις ΜΗΚΥΟ της Αλεξίας).

Δεν είναι πολλά, αλλά είναι μέχρι τώρα και χωρίς τα τυχερά. Και τώρα, για 50 ελαιόδενδρα x 20 ευρώ περίπου αποζημίωση το ένα (τόσα πληρώνει το δημόσιο σ’ αυτές τις περιπτώσεις…), συν 1000 ευρώ!

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Στο είπα και την άλλη φορά ρε φίλε αριστερός δεν είμαι αλλά έχεις πλάκα πραγματικά.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.