Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Κατά τόν δαίμονα ἑαυτοῦ…

3 Ιουλίου 2020

Με ενδιαφέρει οτιδήποτε έχει να κάνει με επαναστάσεις, διατάραξη της τάξης και το χάος.

Ήταν η ενσάρκωση της αντίστασης απέναντι σ’ ένα βάρβαρο σύστημα για το οποίο δεν είμαστε φτιαγμένοι να ζούμε. Τραγουδιστής, συνθέτης, συγγραφέας, ποιητής ή o Τζιμ Μορισον. Σαν σήμερα το 1971 άφηνε την τελευταία του πνοή για να τραγουδήσει σε άλλους κόσμους, εκείνους που περιέγραφε στα τραγούδια και τα ποιήματά του.

Από τους πιο χαρισματικούς ερμηνευτές στην ιστορία τής ροκ μουσικής. Η ψυχή τών Doors (Τζιμ Μόρισον, Ρέι Μανζάρεκ, Ρόμπι Κρίγκερ, Τζον Ντένσμορ). Οι Doors έπαιξαν rock με τον δικό τους τρόπο και κανένας μέχρι σήμερα δεν έγραψε μουσική σε παρόμοιο ύφος και αντίληψη. Ακόμα και το όνομα του συγκροτήματος συνηγορεί σ’ αυτό, είτε οφείλεται στον τίτλο του μυθιστορήματος τού Άλντους Χάξλεϋ «Οι Πύλες τής Ενόρασης - The Doors of Perception» είτε στον στίχο τού Γουίλιαμ Μπλέικ «Αν οι πύλες τής αντίληψης άνοιγαν, τα πάντα θα φαίνονταν στον άνθρωπο όπως αληθινά είναι. Άπειρα…».

Ο Τζιμ Μόρισον έφυγε απ’ αυτή τη ζωή στις 3 Ιουλίου τού 1971 στα είκοσι επτά του (εκεί γύρω έφυγαν από τη ζωή και άλλοι μεγάλοι τής rock…) στο Παρίσι, όπου και ο τάφος του. Πάνω του έχει χαραχτεί η αρχαιοελληνική επιγραφή ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ. 

Κατά πως η συνείδησή του επέβαλε, έπραξε…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΟ 1
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Εκείνον τον Δεκέμβρη…

Τού ’44, σαν σήμερα 3 τού μηνός, το ΕΑΜ διαδηλώνει στην Πλατεία Συντάγματος απέναντι στη νέα κατοχή, τών Άγγλων και τού στρατηγού Σκόμπυ. Παρ’ ότι αρχικά την είχε επιτρέψει, η κυβέρνηση │ Βλ. ανάρτηση…