Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Φόβος, οργή, ντροπή…

4 Ιουλίου 2020

Η σιωπηλή «Κραυγή» τού Έντβαρτ Μουνκ…

«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για την ανάπτυξη», είπε χθες στην Βουλή ο πρωθυπουργός, κάνοντας μνεία στην «έναρξη του έργου στο Ελληνικό που αλλάζει την εικόνα της χώρας». Γνωρίζει πως δεν είναι αλήθεια.

Το πραγματικό έργο στο Ελληνικό θα ξεκινήσει τουλάχιστον σε τρία χρόνια. Όπως γνωρίζει ο κύριος Μητσοτάκης και ότι η σημερινή εικόνα τής χώρας απέχει μακράν ακόμη και από υποψία ανάπτυξης. Η πραγ­ματική εικόνα τής χώρας είναι εκείνη μιας ύφεσης που τρέχει ήδη με διψήφιο ποσοστό, ενός ελλείμματος που έχει ξεπεράσει το 3% και εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων που ζουν επί τρεις μήνες σαν «ζόμπι» με επι­δόματα και υπό την απειλή τής οριστικής απόλυσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πλέον αναγκασμένος να αγοράζει πολιτικό χρόνο και να κάνει διαχείριση προσδοκιών. Και να περιμένει το τέλος τού καλοκαιριού, για να αποφασίσει οριστικά. Αν θα πάει σε εκλογές έως τον Οκτώβριο ή αν θα παίξει άμυνα, με πολιτική πόλωση και επικοινωνιακή διαχείριση έως το τέλος τού χρόνου. Προσβλέποντας σε ένα νέο «αφήγημα αναδιανομής» από το 2021 μέσα από το πακέτο τών 30 δισ. (είτε λίγο μικρότερο είτε λίγο μεγαλύτερο) που αναμένεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εισηγήσεις για διπλές εκλογές τον Οκτώβριο προκειμένου να «κάψει την απλή αναλογική» και να «τελειώσει τον Τσίπρα» παραμένουν στο τραπέζι. Πρόκειται όμως για εισηγήσεις που όσο προχωρά το σκληρό καλοκαίρι του κορονοϊού αποκτούν όλο και υψηλότερο ρίσκο. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί όντως να μην έχει ανασυνταχθεί και όλα δείχνουν πως θ’ αργήσει ακόμα αρκετά, η κοινωνία όμως αρχίζει να εμφανίζει εστίες βρασμού.

Στο Μαξίμου άλλωστε ξέρουν να διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις και πέραν τών τίτλων, με τις θηριώδεις διαφορές υπέρ τής Νέας Δημοκρατίας. Μάλλον διάβασαν προσεκτικά και τα ποιοτικά στοιχεία τής τελευταίας δημοσκόπησης της MRB, τών «τάσεων» που δείχνουν ότι το 61,5% τών πολιτών θεωρεί ότι η κατάσταση της οικονομίας σήμερα είναι κακή ή και πολύ κακή. Μόνον το 8% θεωρεί πως είναι καλή… Το 62% δηλώνει πως το οικογενειακό του εισόδημα έχει ήδη μειωθεί λόγω τού lockdown τής πανδημίας. Το 55% θεωρεί ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμη πιο άσχημα στην οικονομία. Και μόνον το 13,8% αναμένει να πάνε καλά…

Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει ότι η λέξη που εκφράζει περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον είναι ο φόβος, ακολουθεί η ελπίδα με 41,4% και έπονται η οργή με 37,3% και η ντροπή με 26,8%…

ΤΡ. «Ελπίδα», με βαρκάρη τον Μητσοτάκη! Ντροπή, όμως, γιατί ή για ποιόν;

Πηγή Tvxs.gr - Το σκληρό φθινόπωρο… (απόσπασμα)
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Ποιος πιστεύει ότι το πακέτο από την Ε.Ε. θα διανεμηθεί σε όσους έχουν περισσότερο ανάγκη; Πλάκα κάνουμε; Θα τα φάνε μεταξύ τους και μετά, όποτε αποφασίσουν να κάνουν εκλογές, θα μας λιώσουν στην προπαγάνδα μέχρι να μην ξέρουμε ούτε τ’ όνομά μας.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Παγκόσμιος ιστός και ο ιστός της αράχνης…

Http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html… Ήταν το Url και δίπλα η λιτή Home σελίδα τού πρώτου διαδικτυακού τόπου στην ιστορία τού Internet. Ανέβηκε στο διαδίκτυο σαν σήμερα πριν 29 χρόνια, στις 6 Αυγούστου τού 1991, │ Βλ. ανάρτηση…