Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Δεν είναι δικός μας…

7 Ιουλίου 2020

Προκλητικές είναι οι «διακυμάνσεις» μεταξύ φιλοκυβερνητικών και αντι­πολιτευόμενων ΜΜΕ στα ποσά που μοίρασε η κυβέρνηση της Νέας Δη­μοκρατίας με πρόσχημα την πανδημία τού κορονοϊού, ακόμη και ύστε­ρα από τις «διορθώσεις» που λέγεται ότι έγιναν στην αρχική πρόταση που είχε καταθέσει η εταιρεία Initiative.

Μέσα ενημέρωσης που παρουσιάζουν σαν ευαγγέλιο τις ανακοινώσεις τής κυβέρνησης πήραν πολλαπλάσια χρήματα από ΜΜΕ που ασκούν κριτική, αναλογικά με την κυκλοφορία ή την τηλεθέασή τους. Ενδεικτικά, το Tvxs.gr έλαβε 5.000 ευρώ, ενώ μόνο το site τών «Παραπολιτικών» έλαβε 147 χιλιάδες ευρώ. Αναζητώντας την επισκεψιμότητα που έχουν δια­πιστώνουμε ότι το Tvxs.gr βρίσκεται στην 141η θέση και τα «Παραπολιτικά» στην 94η. Η διαφορά τους δηλαδή δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση ότι τα «Παραπολιτικά» έλαβαν τριάντα φορές περισσότερα χρήματα.

Όσον αφορά τις εφημερίδες, η εφημερίδα τών «Παραπολιτικών» έχει επίσης λάβει 60.000 ευρώ (και 40.000 ο ραδιοφωνικός σταθμός). Η «Εφημερίδα των Συντακτών» έλαβε συνολικά 30.000 ευρώ (και μόλις 10.000 για το site), ενώ η «Καθημερινή» έλαβε 100.00 για το κυριακάτικο φύλλο, 59.500 για το σαββατιάτικο φύλλο, 10.500 για την αγγλόφωνη έκδοση, και 150.000 για το site… 60.000 ευρώ έλαβε ο «Φιλελεύθερος» και 120.000 το Liberal.gr.  Ενώ 2.000 ευρώ φαίνεται να έχουν δοθεί στο ραδιόφωνο Βήμα FM, που έχει κλείσει από το 2017!

Η καθυστέρηση επί δύο μήνες τής δημοσίευσης τής λίστας προκαλεί εύλογα ερωτήματα, με αρκετούς δημο­σιογράφους να κάνουν λόγο ακόμα και για «μαγείρεμα» τών στοιχείων. Όπως αναφέρει το Documento, το οποίο εξαιρέθηκε ολοκληρωτικά, ενώ τα ΜΜΕ καλούνταν να τιμολογήσουν τη διαφήμιση που πήραν, δέχτηκαν ενημέρωση ότι πρέπει να την ακυρώσουν και να τιμολογήσουν εκ νέου. Στη δεύτερη τιμολόγηση εμφανίστηκαν ΜΜΕ με μικρότερα ποσά από αυτά για τα οποία έδινε εντολή η εταιρία Initiative…

Πηγή Info-War - Ποιά γαλάζια ΜΜΕ και δημοσιογράφοι πήραν…

Συμπέρασμα…

Τα κανάλια είναι τα μόνα ΜΜΕ που έχουν χρηματοδοτηθεί με κάποια στοιχειώδη κριτήρια, δεδομένου ότι είναι όλα απολύτως φιλοκυβερνητικά και δεν θα ήταν σκόπιμο να προκύψουν αντιδικίες ανάμεσα στους ιδιοκτήτες τους.

Η Αυγή, o Ριζοσπάστης, το Κόκκινο FM, το Left.gr, το Tvxs.gr και όλα τα αριστερά ΜΜΕ «δεν υπάρχουν» στον πίνακα. Δεν ενδιέφερε την κυβέρνηση να μείνουν οι αναγνώστες και οι ακροατές τους στο σπίτι;

Η επιδότηση της κυβερνητικής δημόσιας τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και των δύο πρακτορείων προκειμένου να μεταδώσουν μηνύματα, όταν όλα αυτά ήδη πληρώνονται από το δημόσιο, προκαλεί εύλογα ερωτήματα στον κάθε πολίτη. Και να σκεφτεί κανείς ότι ήταν ο κύριος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση Σαμαρά που αποφάσισε να κλείσει τα δημόσια ΜΜΕ διότι κόστιζαν!

Γενναία χρηματοδοτημένα είναι όλα τα ακροδεξιά, ρατσιστικά και σκανδαλοθηρικά ΜΜΕ και οι ιδιοκτήτες τους, ακόμα και τα πλέον ανύπαρκτα.

Δεν υπήρξε κανένα απολύτως κριτήριο σε ακροαματικότητα, αναγνωσιμότητα και επισκεψιμότητα των μέσων, πλην τής φιλοκυβερνητικής τους στάσης…

Πηγή Εfsyn.gr - Σκάνδαλο με υπογραφή Μητσοτάκη… (απόσπασμα)
ΣΧΟΛΙΟ 1
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Παγκόσμιος ιστός και ο ιστός της αράχνης…

Http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html… Ήταν το Url και δίπλα η λιτή Home σελίδα τού πρώτου διαδικτυακού τόπου στην ιστορία τού Internet. Ανέβηκε στο διαδίκτυο σαν σήμερα πριν 29 χρόνια, στις 6 Αυγούστου τού 1991, │ Βλ. ανάρτηση…