Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Τί μας βρήκε σ’ ένα χρόνο…

7 Ιουλίου 2020

Αφήνουμε κατά μέρος, τις έχουμε περιγράψει αλλού, τις αθλιότητες στο «εποικοδήμημα» των θεσμών. Σταχυολογούμε από το Tvxs.gr τα δυστυχήματα που έχουν βρεί τη «βάση» τής κοινωνίας στον ένα χρό­νο νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης…

Ο ένας χρόνος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δοξάζεται από τα media τής λίστας Πέτσα ως η μεγάλη επέτειος της παντοδυναμίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν θηριώδεις διαφορές τής τάξης τού 20%, ο Μητσοτάκης προβάλλεται περίπου ως ο λαοφιλέστερος πρωθυπουργός στην σύγχρονη ιστορία τού τόπου και για όσους δεν ζουν σ’ αυτή τη χώρα, η Ελλάδα μοιάζει να έχει σήμερα τους ευτυχέστερους κατοίκους στον πλανήτη. Για όσους όμως ζουν σ’ αυτήν τη χώρα, οι αριθμοί και μόνον καταγράφουν και ανα­δεικνύουν την επέτειο τής μεγάλης εξαπάτησης, μιας εξαπάτησης με πρώτα και μεγάλα θύματα τη μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις που διαφημίζονταν προεκλογικά, με πρώτο αποδέκτη τη μεσαία τάξη, παραμένουν ανύπαρκτες. Στην πραγματικότητα είναι ψίχουλα για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ τον χρόνο και μηδενικές για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός εξακολουθεί να προβλέπει πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 7 δις ευρώ, τα οποία απλώς έχουν παγώσει για το 2020 λόγω της πανδημίας. Με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup η Ελλάδα παραμένει δεσμευμένη στην επίτευξή τους το 2021, προοπτική που αν δεν αναιρεθεί σημαίνει ότι θα απαιτηθούν ξανά μέτρα λιτότητας για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Oι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 90% τού συνόλου των επι­χειρήσεων τής χώρας, παραμένουν στεγνές από ρευστότητα μετά το σοκ του lockdown. Οι τράπεζες, μετά από τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις με χρήματα των φορολογουμένων και παρά τις δημόσιες …παρακλήσεις τού Άδωνι Γεωργιάδη, κρατούν τις στρόφιγγες του δανεισμού κλειστές.

Χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που στα χρόνια τών μνημονίων έσωσαν τα σπίτια τους χάρις στον νόμο Κατσέλη, κινδυνεύουν να βρεθούν τώρα στον δρόμο. Στο τέλος Ιουλίου, με προσωπική υπογραφή τού Χρήστου Σταϊκούρα και με δέσμευση στο Eurogroup, λήγει οριστικά η προστασία τής πρώτης κατοικίας.

Οι συνταξιούχοι, που περίμεναν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να άρει τις «αδικίες τού νόμου Κατρούγκαλου», προς το παρόν είδαν να αίρεται μόνον η 13η σύνταξη που τους είχε δώσει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Την πιο «περίοπτη» θέση στην επέτειο τού ενός χρόνου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας καταλαμβάνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Με το άλλοθι τού κορονοϊού το μοντέλο «μισός μισθός, μισή δουλειά» γίνεται κανόνας. Δώρα και επιδόματα άδειας αποτελούν πρακτικά επίσης παρελθόν και η αύξηση του κατώτατου μισθού, τον οποίο είχε αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 11%, παραπέμπεται στις πρωθυπουργικές καλένδες…

Πηγή Tvxs.gr - Ένας χρόνος κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας… (απόσπασμα)
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Παγκόσμιος ιστός και ο ιστός της αράχνης…

Http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html… Ήταν το Url και δίπλα η λιτή Home σελίδα τού πρώτου διαδικτυακού τόπου στην ιστορία τού Internet. Ανέβηκε στο διαδίκτυο σαν σήμερα πριν 29 χρόνια, στις 6 Αυγούστου τού 1991, │ Βλ. ανάρτηση…