Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Το συνηθίσαμε, μένουμε σπίτι…

12 Ιουλίου 2020

Αν ήταν κόμμα, θα έβγαζαν κυβέρνηση με αυτοδυναμία. Το ποσοστό τών Ελλήνων που δεν θα πάνε διακοπές φέτος το καλοκαίρι αγγίζει το 53%, σύμφωνα με έρευνα τού Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Βέβαια ο δυσθεώρητος αριθμός λέει μόνο τη μισή αλήθεια, καθώς πάνω από το 66% είναι έτοιμο να αναθεωρήσει την απόφασή του αν τού δοθεί η ευκαιρία μέσω τών προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού (του ΟΑΕΔ, «Τουρισμός για όλους»).

Η αδυναμία τών Ελλήνων να πάνε διακοπές δεν είναι πρόσφατη. Ενώ το 2006 το ποσοστό όσων αδυνατούσαν για οικονομικούς λόγους να απολαύσουν έστω και μία εβδομάδα διακοπών ήταν 44% (καθόλου μικρό), το 2011 στην αρχή της μνημονιακής κρίσης ανέβηκε στο 53,6%, το 2014 κορυφώθηκε στο 75%, το 2016 «έπεσε» στο 51,2%, το 2018 παρέμεινε στο 51%, για να βρίσκεται σήμερα στο 53%. Όπως σημειώνει η Efsyn.gr, αιτία δεν είναι ο φόβος για τον κορονοϊό, αλλά η οικονομική δυσπραγία.

Το καλοπληρωμένο σλόγκαν «Μένουμε σπίτι» έχει πολλές αναγνώσεις…

ΤΡ. - Πηγή Efsyn.gr - Οι Ελληνες δεν πάνε διακοπές… (απόσπασμα)
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Παγκόσμιος ιστός και ο ιστός της αράχνης…

Http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html… Ήταν το Url και δίπλα η λιτή Home σελίδα τού πρώτου διαδικτυακού τόπου στην ιστορία τού Internet. Ανέβηκε στο διαδίκτυο σαν σήμερα πριν 29 χρόνια, στις 6 Αυγούστου τού 1991, │ Βλ. ανάρτηση…