Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Έχουμε και λέμε…

9 Σεπτεμβρίου 2019

Ιούνιος 2018. Πάνω από τρία χρόνια κυβέρνηση ξένη προς τα ειωθότα αρκεί, ας γυρίσουμε στην κανονικότητα.

Έκαναν τη λάντζα για να συμμαζέψουν το μεγάλο φαγοπότι σαράντα χρόνων και βάλε.

Άντεξαν τον ορυμαγδό της λάσπης και τις επιθέσεις από παντού, η δημοτικότητά τους είναι στο μηδέν, στο επικοινωνιακό παιχνίδι έχουν υποστεί συντριπτική ήττα, γύρω τους έμεινε καμένη γη.

Ώρα να αναλάβει ο Κούλης, να ξαναδούμε σκηνές απείρου κάλλους, κουστούμια και γραβάτες να πουλάνε τσαμπουκά, τα ΜΑΤ να δέρνουν αφειδώς και τον Μπένι να γαβγίζει με τις ώρες.

Για πάνω από τρία χρόνια, με τους παπάδες και τα ΜΜΕ με το μέρος μας, κάναμε πολιτική με fake news και καταφέραμε να τους εξαπατήσουμε όλους. Αύριο θα πανηγυρίζει ο Λαφαζάνης μαζί με τον Κούλη και τον Κουτσούμπα, χωρίς να τους περάσει απ’ το μυαλό ότι προετοίμασαν το έδαφος για τα χρυσαύγουλα (στα παλιά του τα παπούτσια του Κούλη, θα μου πεις), τα μιάσματα θα το βουλώσουν επιτέλους και θα ξανακλείσει η ΕΡΤ, πρώτη πράξη του κλεισίματος της αριστερής παρένθεσης. Η Μακεδονία θα είναι σκέτη Μακεδονία, άσχετα αν λέμε ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Η ΔΕΗ όχι μόνο θα πουληθεί, ήδη πουλήθηκε, αλλά θα γίνει και ένας ωραίος ΧΥΤΕΑ για να τρελαθούμε στο συνάλλαγμα και δίπλα το εργοστάσιο καύσης, ενώ οι Μεγαλοπολίτες που κυνηγούσαν τον Φάμελλο θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν. Τόσος χώρος κρίμα να μείνει ανεκμετάλλευτος, οι ιστορίες για υδροφόρους ορίζοντες δεν στέκουν, ας πίνουν εμφιαλωμένο. Θα υπάρχει όμως ησυχία, τάξις και ασφάλεια, θα την αναλάβουν τα μοσχάρια με τα ξυρισμένα κεφάλια και τα μαύρα ρούχα (η αστυνομία έχει να φρουρεί τους very important τσάτσους). Όλα υπολογισμένα, αρκεί να πέσει το τσογλανάκι! Θα πέσει, θα πέσει…

Θα πέσει, το ερώτημα είναι ποιος θα τον διαδεχθεί, αλλά για μας αδιάφορο όποιος και νά ʽναι, τη δουλειά μας (τις δουλειές μας) να κάνουμε, για το πόπολο είναι άλλη ιστορία, πάντα είναι άλλη ιστορία, το πόπολο καίγεται και πάντα θα καίγεται για τους μισθούς, τις συντάξεις, τη φορολογία, την ανεργία, αυτή είναι η μοίρα του, εγώ μιλάω για τα κόμματα. Ξηλώνεται η κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά η αντιπολίτευση δεν πάει καλύτερα (ο Μίχαλος λ.χ. ή ο Οδυσσέας ο παρλαπίπας). Σε ποιόν φέρνει κέρδη το μπούλινγκ; Σίγουρα όχι στα κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου. Απλά ξεφτιλίζεται η Πολιτική.

_ . _

Σεπτέμβρης 2019. Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν περιμέναμε τέτοια επιτυχία, παίρνουμε πίσω περισσότερα από όσα είχαμε δώσει και όλοι ρίχνουν το φταίξιμο στο τσογλανάκι! Τώρα, αν η ΕΡΤ δεν έχει κλείσει, δεν πειράζει, έμαθαν το μάθημά τους, η Χριστοφιλέα ειδικά, ο δε «ψυχή βαθιά» (Νίκος Τσιμπίδας) αγνοείται. Λείπει από την πολιτική σκηνή ο Μπένι (τού ’πεφτε πολύ στενή), αν τελειώσουν τις εργασίες στο προεδρικό μέγαρο (φαρδαίνουν την πόρτα), ίσως τον δούμε εκεί. Όσο για τα ξυρισμένα κεφάλια, πρώτον, μέχρι να τελειώσει η δίκη είναι αθώοι (του αίματος) και, δεύτερον, ετοιμάζουμε νέες μονάδες στην ΕΛΑΣ για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Omnia sunt communia
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ο μάστορας Κωστής Παπαγιώργης…

Κωστής Παπαγιώργης, ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ 1 - ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, Εισαγωγή Δημήτρης Καράμπελας, Επιλογή κειμένων Γιάννης Αστερής - Δημ. Καράμπελας, Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα, Μάιος 2020, Σελίδες 456, Τιμή 16,00 ευρώ. Παράλληλα │ Βλ. ανάρτηση…