Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Σαμαράς σε απόγνωση…

10 Σεπτεμβρίου 2019

Κι όταν κάποιος είναι σε απόγνωση, δεν ξέρεις τί μπορεί να κάνει.

Η ανάδειξη του Έλληνα Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά, επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε θέση αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φαίνεται πως ενόχλησε σφόδρα τον Αντώνη Σαμαρά και αναζωπυρώνει την «ιστορική» αντιπαλότητά του με την αγία οικογένεια της πολιτικής μας ζωής. Δεν τον απέκλεισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη θέση του Επιτρόπου…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον έκρινε μάλλον ως ακατάλληλο! Μπορεί οι Ευρωπαίοι να είναι ό,τι είναι, αλλά κρατάνε τα προσχήματα. Σκεφθήκανε, τί να τον κάνουμε τούτον ’δώ εδώ; Επίτροπο για την Άμυνα, θα κηρύξει πόλεμο! Γιά το Μεταναστευτικό, θα ξεφτιλιστούμε ακόμα πιο πολύ απ’ όσο έχουμε εξευτελιστεί! Επίτροπο για την Εξωτερική Πολιτική, θα μιλάει κάθε μέρα για το Μακεδονικό!

Η δε καταδικασμένη εξ αρχής ελπίδα του Αντώνη Σαμαρά να ανεβεί στον θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας, «εκτελέστηκε» στη συνέντευξη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος φαίνεται πλέον να προσανατολίζεται στην εκλογή Προέδρου από την κεντροαριστερά (διάβαζε Βενιζέλο ή Δαμανάκη…).

Και έχει τους σκοπούς του γι’ αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τους οποίους φαίνεται να εγκαταλείπει ακόμη και την προεκλογική μανία του με την απλή αναλογική! Διαβάστε παρακάτω, το επισυναπτόμενο άρθρο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει «οδικό χάρτη» για την αντιπολίτευση και ιδιαίτερα την αξιωματική, ο νοών νοείτω. Δηλαδή ο Σαμαράς φτάνει σε τέτοιο σημείο απόγνωσης που υποδεικνύει στην αντιπολίτευση μέσω του «επίσημου οργάνου» του με τί την απειλεί ο Μητσοτάκης!

Γράφαμε προ καιρού, λέτε ο κακός δαίμονας της αγίας οικογένειας να ρίξει για δεύτερη φορά κυβέρνηση Μητσοτάκη; Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, είπε ο δικός μας, αλλά μάλλον αυτή τη φορά πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά έναν Μητσοτάκη…

ΤΡ.

Με φόντο την πολιτική κυριαρχία…

Αναρωτιόμαστε γιατί το Μαξίμου και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος πανηγυρίζουν για τη φετινή ΔΕΘ. Για τί ακριβώς αισθάνονται περήφανοι;

Για τις οικονομικές εξαγγελίες που επιβεβαίωσαν πλήρως ότι ο Μητσοτάκης πήρε την σκυτάλη των συμφωνηθέντων με τους δανειστές από τον Τσίπρα, κι όταν κι αν θελήσουν θα χαλαρώσουν τα χαλινάρια της λιτότητας; Για την ωμή παραδοχή ότι επί της ουσίας κορόιδεψε τους ψηφοφόρους με το μακεδονικό και τώρα που έκατσε στην αναπαυτική καρέκλα της εξουσίας δεν μπορεί να κάνει τίποτα καθώς αποτελεί συμφωνία του κράτους; Για το γεγονός ότι πέρα από κάποιες επικοινωνιακές ατάκες δεν παρουσίασε κάτι το απτό προς λύση της μάστιγας του μεταναστευτικού; Για την έλλειψη στρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής που θα αποτρέψουν τον προκλητικό σουλτάνο να εισβάλει στα εδάφη μας; Για τα ήξεις αφήξεις σχετικά με την απόδοση ευθυνών όσον αφορά τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ; Για το προσκύνημα κυβερνητικών στελεχών στον «κουμπάρο»; Για την απαξιωτική κι αλαζονική αναφορά περί των νέων ηθών που θα διέπουν τη ΔΕΘ, όπου ο Μητσοτάκης καταδίκασε συλλήβδην όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, περιλαμβανομένων κι αυτών δύο πρώην πρωθυπουργών της παράταξης που έβαλαν πλάτη για να σταθεί όρθια η πατρίδα;

Ίσως θα μπορούσαν να αισθάνονται περήφανοι για τα πολιτικά τερτίπια με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Νομοσχέδιο που η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει ξεχωριστά από αυτό για την αλλαγή της απλής αναλογικής. Διότι γνωρίζει ότι εάν φέρει πακέτο και τα δύο σε ένα, αποκλείεται να λάβει τις πολύτιμες 200 ψήφους που χρειάζεται για να καταστεί ο Μητσοτάκης πολιτικά κυρίαρχος, σύμφωνα με κορυφαίο υπουργό, με την ψήφο των αποδήμων. Εξ ου ενδεχομένως και οι κολακείες στον Βαρουφάκη. Άλλωστε ως γνωστόν… οι ψήφοι δεν μυρίζουν.

Ξυπνήστε… συντρόφια, ο Μητσοτάκης είναι πολύ πιο ευφυής απ΄ ότι νομίζετε. Έχει εγκαταλείψει ήδη την μάχη της απλής αναλογικής και επικεντρώνεται σε αυτή των αποδήμων. Γιατί αν η πλειοψηφία των Ελλήνων του εξωτερικού τον ψηφίσουν, όπως λέει ο κορυφαίος υπουργός, ο μητσοτακισμός θα παραμείνει ακλόνητος. Άρα και με απλή αναλογική πάλι Κυριάκο θα έχουμε για πρωθυπουργό. Η δυναστεία δεν αστειεύεται και αυτή τη φορά ήρθε για να μείνει. Πρόκειται για το απολυτό πολιτικό στρίμωγμα και είμαστε περίεργοι να δούμε τί θα σκαρφιστούν τα αντιπολιτευόμενα κόμματα και δη ο Τσίπρας, για να μην ψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Επίσης είμαστε περίεργοι να δούμε πως ο Μητσοτάκης θα καταστείλει την αναμενόμενη εσωκομματική οργή που θα ξεσπάσει με αφορμή την κεντροαριστερή επιλογή που ακούγεται ότι θα κάνει για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Προσδεθείτε, οι αναταράξεις αναμένονται ισχυρές…

Συνεχίζεται…

Πηγή Antinews.gr
ΣΧΟΛΙA 3
  1. Του είπαν αφού δεν πρόκειται να σε κάνουν αντιπρόεδρο κοτζάμ πρώην πρωθυπουργό, θα ξεπέσεις σε σκέτο επίτροπο; Δεν είναι σωστό, Αντώνη. Αυτός βέβαια δεν το έχαψε, αλλά έκανε πώς δεν κατάλαβε γιατί δεν τον θέλανε (οι Ευρωπαίοι ντε) καθότι Μακεδονομάχος και τα λοιπά. Επειδή όμως εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε και σώπα, τώρα που ο Σχοινάς έγινε Επίτροπος και Αντιπρόεδρος συνάμα πως να αντέξει ο Αντωνάκης το δούλεμα. Άλλωστε αυτός τον έστησε αρχηγό και τώρα του βγήκε Βρούτος; Πως το συνηθίζει να λέει; Θα τον πάει μέχρι το τέλος. Να το θυμηθείτε.

  2. Ακούσαμε στην ΕΡΤ σήμερα το μεσημέρι ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν δέχθηκε να πάει στις Βρυξέλλες, αφ’ ενός γιατί θέλει να ξεκαθαρίσει εδώ με το σκάνδαλο Novartis και αφ’ ετέρου για να αποφύγει τα αεροπορικά ταξίδια εξ αιτίας των προβλημάτων που είχε με την όρασή του. Ως προς το πρώτο, ο Αβραμόπουλος έρχεται μια χαρά από τις Βρυξέλλες και καταθέτει για το σκάνδαλο Novartis… Ως προς το δεύτερο, δεν έχουμε τίποτα να ’πούμε, όταν μάλιστα αφορά την υγεία ενός ανθρώπου, και το εννοούμε.

  3. Δεν είμαι μέσα στο μυαλό του Αντωνάκη, δεν θα το συνιστούσα εξάλλου σε κανέναν εκτός ίσως από αυτούς που προτιμούν θρίλερ όπως «η σιωπή των αμνών», για να ξέρω αν είναι σε απόγνωση ή όχι, άσε που έχω τις δικές μου σκοτούρες και τη δική μου απόγνωση να σκεφτώ, κοινή με αμέτρητων άλλων έτσι όπως πάμε από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη (αν καταφέρουμε να γλυτώσουμε από αυτόν, θα πέσουμε στον Μπένι ΠτΔ, το φαντάζεστε;).

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Μεταγραφή χουντικού διατάγματος…

Εντυπωσιακές, λέει το Tvxs.gr, είναι οι ομοιότητες που παρουσιάζει το Νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση της Νέας Δη­μοκρατίας για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ │ Βλ. ανάρτηση…