Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Ποιός δεν θέλει να γίνει πολιτικός…

26 Ιουλίου 2020

Και ποιός να θέλει να γίνει εισαγγελέας; Στο γνωστό μας Protagon.gr έχει από χθες αναρτηθεί ένα ενυπόγραφο «κύριο» άρθρο με τίτλο «Ποιός τολμάει να γίνει πολιτικός;» και με τη φωτογραφία ενός που το έχει τολμήσει κατ’ επανάληψη!

Στο προοίμιο, η υπογράφουσα το άρθρο κυρία Ρέα Βιτάλη διευκρινίζει. «Η ομιλία τού Σαμαρά στη Βουλή, στην οποία παρουσίασε την περιπέτειά του, σε κάνει να σκέφτεσαι. Ποιός πνευματικά υγιής οργανισμός έχει το κουράγιο να εμπλακεί στην πολιτική;». Στη συνέχεια η αρθρογράφος (και γνωστή συγγραφεύς) κυρία Ρέα Βιτάλη διεκτραγωδεί με έναν παραληρηματικό λόγο την «περιπέτεια» τού πρώην πρωθυπουργού κυρίου Αντώνη Σαμαρά από τους «σκευωρούς» τής Novartis, όπως αυτός θέλησε να την «παρουσίασει» κατά την πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή στη συνεδρίαση και ψηφοφορία για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Αν όχι ως αγοραία αρθρογράφος, ως συγγραφεύς με στοιχειώδη συγγραφική επάρκεια η κυρία Βιτάλη, προτού αναρτήσει το άρθρο της στο «φιλόξενο» σάιτ, όφειλε να ελέγξει τουλάχιστον δύο πράγματα για την οικονομία τού «έργου» της. Πρώτον την επιλογή τού «ήρωος» ή των «ηρώων» της και δεύτερον τη λογική συνέπεια τού ως άνω κεντρικού «λογοτεχνικού (ρητορικού) επιχειρήματός» της, το οποίο υπόρρητα διατρέχει το άρθρο της από την αρχή έως το τέλος. Τελειώνουμε με το δεύτερο με δύο προτάσεις. Κατά τη λογική σας, κυρία Βιτάλη, κάποιος που «είχε το κουράγιο να εμπλακεί στην πολιτική» δύο φορές (ώς και να γίνει πρωθυπουργός!) δεν μπορεί να είναι ούτε κατ’ ελάχιστον «πνευματικά υγιής οργανισμός». Σύ είπας!

Γιατί, όντως και σε ό,τι αφορά την επιλογή τού «ήρωος». Ποιός υγιής (για να το περιορίσουμε) πολιτικά πρώην πρωθυπουργός θα είχε το θράσος ν’ ανεβεί στο βήμα τής Βουλής και να «παρουσιάσει την περιπέτειά του», η οποία συνίστατο σε τί; Ότι μία εισαγγελεύς, που «συνάντησε» το όνομά του σε μια δικαστική έρευνα, διαβίβασε αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή, όπως ορίζει ο νόμος, που ο κύριος Σαμαράς ως ενεργός πολιτικός και πρώην πρωθυπουργός έχει ορκιστεί να τηρεί, αν δεν τον έχει ψηφίσει κιόλας.

Και δεύτερον, ποιός υγιής πολιτικά πρώην πρωθυπουργός δεν θα είχε το θάρρος να αναλάβει από το βήμα τής Βουλής τουλάχιστον την πολιτική ευθύνη για όσα εκατομμύρια ευρώ τών ελλήνων φορολογουμένων υπεξαιρέ­θηκαν υπέρ μιας ξένης φαρμακευτική εταιρείας, είτε από ιατρούς είτε από (έστω) κρατικούς (αν όχι πολιτικούς) αξιωματούχους, επί πρωθυπουργίας του;

Και μεταξύ μας, κυρία Βιτάλη. Στ’ αλήθεια, ξέρετε πολλούς «υγιώς σκεπτόμενους» που δεν θα τολμήσουν ή δεν τόλμησαν στο παρελθόν να γίνουν πολιτικοί με τη δική σας λογική; Και με τη δική σας «λογοτεχνική» διατύπωση:

Ποιός νεαρός έλληνας εισαγγελέας θα τολμήσει να ερευνήσει εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε σκάνδαλο, όταν θα έχει στο μυαλό του τί έπαθε η Τουλουπάκη;

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Εκείνον τον Δεκέμβρη…

Τού ’44, σαν σήμερα 3 τού μηνός, το ΕΑΜ διαδηλώνει στην Πλατεία Συντάγματος απέναντι στη νέα κατοχή, τών Άγγλων και τού στρατηγού Σκόμπυ. Παρ’ ότι αρχικά την είχε επιτρέψει, η κυβέρνηση │ Βλ. ανάρτηση…