Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Βία και συλλήψεις στο Ισραήλ…

28 Ιουλίου 2020

Οι διαδηλώσεις κατά τού Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ εντενο­νται και συναντούν κρατική και παρακρατική βία, την ώρα που ο πρωθυπουρ­γός τής χώρας συνεχίζει να αντιμετωπίζει κατηγορίες διαφθοράς.

Το περασμένο Σάββατο, ένα πλήθος 5.000 διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από την επίσημη πρωθυπουργική οικία στην Ιερουσαλήμ απαιτώ­ντας την παραίτηση τού Νετανιάχου. Οι διαδηλωτές αντιμετω­πίστηκαν με βία από την αστυνομία, η οποία προέβη και σε 14 συλλήψεις, με τον Νετανιάχου να απορρίπτει τούς διαδηλωτές ως «αριστερούς αναρχικούς».

Όπως καταγράφει ο δημοσιογράφος Χέμι Σαλέβ για τη Χααρέτζ, οι διαδηλώσεις κατά τού Νετανιάχου έχουν διογκωθεί και ο μέσος όρος ηλικίας τών συμμετεχόντων έχει μειωθεί, καθώς όλο και περισσότεροι νεαροί Ισραηλινοί αντιδρούν στην ελλιπή υγειονομική, αλλά και οικονομική αντιμετώπιση τού κορονοϊού.

Ενώ η κυβέρνηση Νετανιάχου είχε πρόωρα αναγγείλει νίκη στη μάχη κατά του κορονοϊού από τα μέσα Μαΐου, σήμερα το Ισραήλ έχει περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους από τη Βραζιλία, μία από τις χώρες με τη χειρότερη αντιμετώπιση τής πανδημίας.

Η αντιμετώπιση τών διαδηλώσεων γίνεται με συλλήψεις, βία, δακρυγόνα, αντλίες νερού, αλλά και τη συμμετοχή ακροδεξιών ομάδων που επιτίθενται στους διαδηλωτές.

Πηγή Info-War.gr - Informed Comment
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Πανηγύριζε πρόωρα ο Νετανιάχου γι τη νίκη κατά του κορονοϊού. Βρε ποιόν μου θυμίζει! Αρκεί να θυμίσουμε κι εμείς τους Ισραηλινούς…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Εκείνον τον Δεκέμβρη…

Τού ’44, σαν σήμερα 3 τού μηνός, το ΕΑΜ διαδηλώνει στην Πλατεία Συντάγματος απέναντι στη νέα κατοχή, τών Άγγλων και τού στρατηγού Σκόμπυ. Παρ’ ότι αρχικά την είχε επιτρέψει, η κυβέρνηση │ Βλ. ανάρτηση…