Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Γαλάζια πανδημία…

30 Ιουλίου 2020

Με πηχυαίους τίτλους τα καθεστωτικά μέσα προβάλλουν πάλι «ειδήσεις» για τον κίνδυνο μιας «νέας» πανδημικής εξάπλωσης τού κορονοϊού. Αν ποτέ είχε περιοριστεί πραγματικά…

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή όντως ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, οπότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα απ’ ό,τι τα παρουσιάζουν, καθ’ ότι διαφορετικά θα αποδεικνυόταν πάραυτα η κυβερνητική ανικα­νότητα και αβελτηρία (από 1η Αυγούστου φιλοδοξούν ν’ ανοίξουν και την κουαζιέρα!). Ή η καλοκαιρινή «έφοδος» τού κορονοϊού είναι υπό έλεγχο και η κυβερνητική προπαγάνδα την χρησιμοποιεί ως φόβητρο και προς αποπροσανατολισμό τών πολιτών. Ύστερα από πλείστες όσες ελεγχόμενες ενέργειες τής κυβέρνησης και τού πρωθυπουργού τον τελευταίο καιρό (και την πρόσφατη «ανώμαλη προσγείωση» τών κρατικών ελικοπτέρων «του»…). Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά.

Αν συμβαίνει το πρώτο και υπάρχει κίνδυνος να έχουμε 1.000 κρούσματα την ημέρα (!), όπως «προ­ανήγγειλε» χθες καθ’ ύλην επιστήμων, τότε ο «Μωυσής» θα βυθιστεί, αλλά δυστυχώς μαζί με τον λαό «του», αυτή τη φορά στη Νεκρά Θάλασσα! Και μαζί με όλους όσους προεξόφλησαν την αποτελεσματικότητα τών χωρίς λογική μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση (και τη «νίκη» τού «Τσώρτσιλ»…) κατά τού κορονοϊού στον «πόλεμο τού χειμώνα».

Αν συμβαίνει το δεύτερο, τότε μάς απειλεί ένας εξ ίσου σοβαρός κίνδυνος, αν όχι σοβαρότερος. Η αλαζονεία τής κυβέρνησης και τού πρωθυπουργού να υπερβεί κάθε όριο δημοκρατικής διαχείρισης τών πολιτικών και κοινω­νικών πραγμάτων και να οδηγήσει σε μια κατάσταση μόνιμης επιβολής αντισυνταγματικών πρακτικών, συγκε­καλυμμένων ή και απροκάλυπτων (εμπειρία διαθέτουν!).

Μέχρι σήμερα τουλάχιστον μια τέτοια «επιδημία» ενέσκηπτε με τη μορφή τού δεξιού πολιτικού και κοινωνικού ρετροϊού, με καταστροφικές βέβαια συνέπειες, αλλά παρήρχετο. Τώρα υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθεί, χωρικά και χρονικά, σε εκτε­ταμένο λοιμό (λιμό, καταποντισμό, επιδρομή αλλοφύλων…). Μια γαλάζια πανδημία! Αν δεν τη σταματήσουμε εγκαίρως, συλλογικά και συγκροτημένα.

Χωρίς μάσκες. Τουλάχιστον απ’ όλες τις πλευρές τής Αριστεράς…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Εκείνον τον Δεκέμβρη…

Τού ’44, σαν σήμερα 3 τού μηνός, το ΕΑΜ διαδηλώνει στην Πλατεία Συντάγματος απέναντι στη νέα κατοχή, τών Άγγλων και τού στρατηγού Σκόμπυ. Παρ’ ότι αρχικά την είχε επιτρέψει, η κυβέρνηση │ Βλ. ανάρτηση…