Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Εθνική σοβαρότης…
3 Φεβρουαρίου 2021

Δεν θα μιλήσουμε για το τί έχει κάνει ή θα κάνει η κυρία Αγγελοπούλου για τα «200 χρόνια μετά την Επανάσταση». Θεός φυλάξοι βέβαια, αλλά στο κάτω - κάτω, σε όσες κρατικές επιτροπές να προεδρεύσει, η κυρία Γιάννα είναι μια «κοσμική» (ήγουν, γραφική…) κυρία.

Ο ορκισμένος (παρά λίγο να μάς ξεφύγει…) πρωθυπουργός τής χώρας, τη χώρα, την ιστορία της και τη διεθνή εικόνα της, τί τήν πέρασε; Να τήν διασύρει έτσι!

Πάνω στο δεύτερο κύμα τής πανδημίας και ενώ ήδη προεβλέπετο τό τρίτο (ή το τέταρτο;) να σκάσει τον Μάρτη, ανακοινώνει «στρατιωτική παρέλαση» για την 25η Μαρτίου (όλα τά είχε η Μαριορή τού κορονοϊού, η φανφάρα τής έλειπε!). Τη μια μέρα ανακοινώνει ότι η παρέλαση θα γίνει στο Τατόι (θα σπαρταρούσαν από χαρά τα κόκαλα τών Γλυξβούργων και του πατρός για το νέο «ανφαίρ» τού υιού), την επομένη ότι θα γίνει τελικά στο Σύνταγμα!

Και καλεί Πούτιν, Μακρόν και Κάρολον τής Αγγλίας, σε «διπλωματικό» χάπενινγκ τής Ναυμαχίας τού Ναυαρίνου, να παρακολουθήσουν δίπλα του σαν γλάστρες τ’ άρματα να περνάνε από την άδεια πλατεία! Η ιστορική ναυμαχία κατέληξε σε ναυάγιο τού Μαξίμου (και της χώρας). Πούτιν και Μακρόν τον αγνόησαν επιδεικτικά (και τη χώρα). Ο Κάρολος, που κρατάει από γενιά …βούργων και χαζοφέρνει, μπορεί και να έρθει…

Έλα μου όμως που ο Μητσοτάκης την 25η Μαρτίου δεν θα είναι εδώ! Αφού την ίδια μέρα πρέπει να βρίσκεται, με τον Μακρόν, στις Βρυξέλλες! Και το ήξερε… Και αυτό είναι η μεγάλη προσβολή που δέχεται η Ελλάδα από τους «φιλέλληνες» εταίρους κάθε φορά που η εαρινή Σύνοδος Κορυφής τής Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπίπτει ημέρα Πέμπτη με την εθνική μας εορτή. Ούτε ο «ανήκων στους Έλληνες» Ανδρέας Παπανδρέου είχε καταφέρει να τούς πείσει να τήν αλλάξουν… Αλλά τουλάχιστον φέτος, στα «200 Χρόνια από την Επανάσταση», ο τωρινός έλληνας πρωθυπουργός, μικρό το μπόι του, θα μπορούσε ωστόσο να ζητήσει μια εξαίρεση.

Το ναυάγιο τού Μαξίμου κατέληξε σε καταβύθιση! Aνήμερα λοιπόν τής 25ης, αν κατεβούν τα άρματα (ειδικά φέτος και άσχετα με την 25η, πρέπει να μάς τά υπενθυμίσουν…), θα παρελάσουν μπροστά στης Γιάννας το γοβάκι! Θα προσθέταμε και τής άλλης Προέδρου τής κυρίας Σακελλαροπούλου, αλλά φοβόμαστε μην το παρα­τραβάμε. Όχι δηλαδή ότι το «γκούτσι» σκαρπίνι ενός ανδρός και δη Μητσοτάκη θα έδινε παραπάνω αξία στην ημέρα, που δεν την έχει και δεν τους έχει ανάγκη.

Μια άλλη, σεβαστή κυρία χθες, η «εθνική ιστοριογράφος» Αρβελέρ, έσταξε μέλι για έναν υπουργό τού Μητσοτάκη. Τον Χαρδαλιά, ήμαρτον Κύριε! «Είναι από τους λίγους που ξέρει τί θα πει υπουργώ. Πρώτα κάνει και ύστερα μιλά». Φανταστείτε τί διθυράμβους έχει στο συρτάρι της για τον φίλτατό της πρωθυπουργό. Που ξέρει τί θα πει πρωθυπουργώ, πρώτα μιλάει και ύστερα δεν κάνει! Παρά μόνο τη χώρα ρεζίλι διεθνώς…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2021 , 00:31:32 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.