Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Ασέβεια και αναλγησία…

2 Αυγούστου 2020

Η ανακοίνωση τού κυρίου Μητσοτάκη στη Βουλή για την «καταβολή» (το «κούρεμα» δηλαδή…) τών αναδρομικών προκάλεσε την αντίδραση τών συνταξιούχων. «Να μού κοβόταν το χέρι που τόν ψήφισα», δήλωσε ένας απ’ αυτούς σε τηλεοπτική εκπομπή. Ποτέ δεν είν’ αργά (όχι να κόψει το χέρι του!).

Υπήρξαν όμως και άλλου τύπου αντιδράσεις, «θετικές». Που είχαμε βιώσει με ένταση πέντε - δέκα χρόνια πίσω. Την εποχή των μνημονίων, εποχή άλλωστε που ο κύριος Μητσοτάκης ούτως ή άλλως επαναφέρει και χρειάζεται όσο το δυνατόν πιο πειστικά «επιχειρήματα». Οι «αντιδράσεις» αυτές συμπυκνώνονται τώρα σε ό,τι «ευφυώς» έγραψε στο προοίμιο ενός άρθρου του το Protagon.gr. «Είμαστε η μόνη χώρα που παίρνει διαρκώς από τα παιδιά της, για να δώσει στους γέρους και στις γριές της»!

Έτσι, ακριβώς, με ασέβεια και αναλγησία. Πέραν αυτού όμως. Αυτή η χώρα, φρόντιζε και φροντίζει τόσο καλά, τους νέους ανθρώπους της, τις συνθήκες και τις αμοιβές εργασίας τους, ώστε όταν βρίσκεται σε ανάγκη, λ.χ. να κοιτάξει και τούς απόμαχους τής εργασίας (που κάποτε προφανώς τούς είχε φροντίσει τόσο καλά ως νέους εργαζόμενους), παίρνει από τα παιδιά της! Που προφανώς είχαν και έχουν!

Tί θα τα έκαναν, οι γέροι και οι γριές μας (εμείς μπορούμε να τούς αποκαλούμε έτσι), τα αναδρομικά που τούς κόψατε; Θα τα έκρυβαν κάτω από το στρώμα; Στα παιδιά και στα εγγόνια τους θα τα έδιναν! Αφού εσείς τούς στερείτε, διαχρονικά, τη δουλειά και τη ζωή…

Ασεβείς, ανάλγητοι και υποκριτές!

ΤΡ. - Πίνακας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΙΔΗ, Η αγαπημένη τής γιαγιάς
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ειδήσεις αλλιώς…

Φθινοπωρινή ισημερία σήμερα, ακριβώς στις 16.31΄ ώρα Ελλάδος… Θεέ μου, πώς ν’ αντέξουμε άλλο ένα Φθινόπωρο με τον Μητσοτάκη! Και το χειμερινό ηλιοστάσιο είναι μπροστά μας…  Στην Καρδίτσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. │ Βλ. ανάρτηση…