Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Καταδικάζεις;
3 Φεβρουαρίου 2021

«Η επίθεση στο σπίτι τού βουλευτή τής Νέας Δημοκρατίας κυρίου Μπο­γδάνου είναι αυτονόητα καταδικαστέα». Μια λιτή και καθαρή δήλωση. Ναι, αλλά «είναι μόνο δεκατρείς λέξεις»!

Για να δούμε μια άλλη, που είναι περίπου άλλες τόσες, λέξεις. «Είναι αυτο­νόητη η καταδίκη τής επίθεσης στο σπίτι τού Kωνσταντίνου Μπογδάνου. Στη Δημοκρατία δεν χωράνε τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού. Οι αρχές να κάνουν τη δουλειά τους».  Ωστόσο, η δήλωση αυτή («είκοσι τρεις λέξεις»!) δεν «σχολιάζεται», παρ’ ότι δεν προσθέτει τίποτα παραπάνω επί τής ουσίας…

Και μια άλλη. «Η εμπρηστική επίθεση στο σπίτι τού βουλευτή τής Νέας Δημοκρατίας Kωνσταντίνου Μπογδάνου είναι ενέργεια επικίνδυνη και καταδικαστέα, ενώ το μόνο που πετυχαίνει είναι να δίνει άλλοθι σε όσους επιδιώ­κουν τήν καταστολή, τον χαφιεδισμό και την αστυνομοκρατία, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και ο ίδιος ο κύριος Μπογδάνος. Και όλα αυτά μάλιστα την ώρα που η κυβέρνηση τής Νέας Δημοκρατίας προωθεί στη Βουλή ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο αυταρχισμού και καταστολής».

Οι παραπάνω δηλώσεις είναι κατά σειράν τού ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ. Αφήνουμε στην άκρη το ΚΙΝΑΛ και αντιλαμβανόμαστε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτή τη «λιτή» δήλωση. Γνώμη μας είναι ότι η δήλωση τού ΚΚΕ είναι η πιο ουσιαστική και περιεκτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίστασε για λόγους ευνόητους. Να μην κατηγορηθεί από τούς «ελεγκτές τού νόμου και της τάξης» ότι δεν κάνει δηλώσεις που να καταδικάζουν «κάθετα» τη βία, χωρίς «αλλά» και αστερίσκους!

Καταδικάζεις, λοιπόν; Σαν να λέμε, ομολογείς; Δεν τους ενδιαφέρει, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ καταδικάζουν πράξεις βίας και συναφείς. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ν’ ακούσουν τήν «ομολογία» ή την «απολογία» τής Αριστεράς! Καθ’ ότι είναι η πηγή όλων τών κοινωνικών κακών… Σε τελική ανάλυση, είναι η απαίτηση υπογραφής μιας επικαιρο­ποιημένης μετεμφυλιοπολεμικής «δήλωσης». Απορρίπτω μετά βδελυγμίας τον κομμουνισμό!

Υ.Γ. Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος, ακόμα και ο κοινός εγκληματίας, που να μην καταδικάζει τις φρικαλεότητες τών ναζιστών κατά τών Εβραίων. Αν όμως κάνεις μια νύξη, πρόσφατα, στη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύμα­τα τού Ολοκαυτώματος, πως οι Ισραηλινοί, που τόσα υπέφερε ο λαός τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στερούν από τούς Παλαιστίνιους στα στρατόπεδα τών Κατεχομένων το εμβόλιο για τον κορονοϊό, την «ισοφαρίζεις» με την καταδίκη τών ναζιστών!

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2021 , 08:42:39 - Σχόλια 3 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 3
  1. Συνυπογράφω αυτό το άρθρο, αλλά συγχρόνως καταδικάζω κάθε άρθρο η σχόλιο η έκφραση γνώμης που γίνεται δημόσια και παράγει σύγχυση, εσωστρέφεια και κλίμα εσωστρέφειας στους Δημοκρατικούς και Προοδευτικούς συμπολίτες μας, που (θα πρέπει να) εκφράζονται κατά 99% από τον ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και να φροντίσουμε όλοι, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας. να ευθυγραμμιζόμαστε πλήρως με τις αποφάσεις τις Κ.Ε., οπως ανακοινώνονται από τον Αλέξη (και τα μάτια μας) και να πολεμήσουμε με νύχια και με δόντια το σάπιο και φασιστικό καθεστώς που μας έχει κάτσει στο σβέρκο από τις 7.7.2019.

    1. Αγαπητέ φίλε και σύντροφε, αυτή η ιστοσελίδα δεν είναι κομματική, εκφράζει ή προσπαθεί να εκφράσει την ευρύτερη Αριστερά. Ασφαλώς και υπάρχουν φίλοι και σύντροφοι εδώ που υποστηρίζουμε ή δείχνουμε κάποια προτίμηση στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά νομίζουμε ότι τον βοηθάμε, αν επισημαίνουμε ορισμένα πράγματα, δεν μιλάμε συγκεκριμένα γι’ αυτό άρθρο. Και μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά γενικότερα να εκφράσουν όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, αλλά πρέπει να έχουν και κάτι ή να μπορούν (ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ ως «κυβερνώσα Αριστερά») να τούς πουν. Καταλαβαίνουμε ότι η συγκυρία (πανδημία) είναι δύσκολη, αλλά γι’ αυτό υπάρχει η Αριστερά, να τήν υπερβαίνει. Ευχαριστούμε πάντως για το σχόλιο.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.