Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Η Μακεδονία είναι …τρεις!

11 Σεπτεμβρίου 2019

Τον περασμένο Ιανουάριο ο νέος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, δήλωνε πόσο «σημαντική» ήταν η συμφωνία των Πρεσπών.

Ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση, από τότε, με το εθνικιστικό παραλήρημα και την πατριδοκαπηλία που επεδείκνυε η Νέα Δημοκρατία στο εσωτερικό της χώρας, ο κ. Σχοινάς είχε επισημάνει πως πρόκειται για μια συμφωνία που επιλύει μία από τις παλαιότερες διαμάχες στην περιοχή και δίνει την ευκαιρία να ξεπεραστεί το παρελθόν και να υπάρξει συμφιλίωση όχι μόνο στην περιοχή αλλά και για την Ευρώπη στο σύνολό της.

Τώρα που βρίσκεται σε μια ακόμα πιο καίρια θέση στις Βρυξέλλες, θα μπορούσε να του ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης να εξηγήσει στο πανελλήνιο πώς ακριβώς συνέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην συναλλαγή την οποία κατήγγειλε τότε ο νυν πρωθυπουργός. Όλοι θυμόμαστε πως ο κ. Μητσοτάκης είχε πει πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε τη συμφωνία για να πάρει ως αντάλλαγμα την μη περικοπή των συντάξεων. Δικός του άνθρωπος είναι ο κ. Σχοινάς, επιλογή του είναι, φαντάζόμαστε πως θα τον ακούσει και θα δώσει στη δημοσιότητα τις απαιτούμενες εξηγήσεις.

Υπάρχει βέβαια και το σοβαρό ενδεχόμενο ο κ. Σχοινάς να μην πει τίποτε, γιατί απλώς δεν υπάρχει τίποτε να πει. Το μόνο που απομένει είναι η τεράστια «κωλοτούμπα» της Ν.Δ. που δίχασε τον λαό επί μήνες, επενδύοντας στον φτηνό λαϊκισμό και στην πατριδοκαπηλία.

Αλλά, ας μην ανησυχούμε. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ζητήσει κάτι τέτοιο από τον κ. Σχοινά. Ο σκοπός αγίασε τα μέσα, έγινε πρωθυπουργός, ζήτω η Βόρεια Μακεδονία!

Πηγή Efsyn.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά…

Θα μπορούσε να είναι και σύνθημα, απαίτηση τού καιρού μας, αλλά είναι μια ολόκληρη ιστορία… Δύο περίπου χρόνια μετά τη λήξη τού Εμφυλίου Πολέμου και ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είχε │ Βλ. ανάρτηση…