Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Όταν θα γίνει παντού χαμός…

8 Αυγούστου 2020

Ο καλός Περιφερειάρχης μας τής Πελοποννήσου, o κύριος Νίκας, θέλει σώνει και καλά το Παναρκαδικό να γίνει «νοσοκομείο αναφοράς» τού κορονοϊού. Να μην έχουμε πού αλλού να πάμε (ή στην Αγιά Τριάδα…), αν μάς βρει κάτι άλλο. Καθώς φαίνεται δεν χρειάζεται να επιμείνει, το φροντίζει ο ομόλογός του τής Θεσσαλίας (ΤΡ.):

Μια εξέλιξη που προκαλεί προβληματισμό για τον τρόπο αντιμετώπισης τής έξαρσης τών κρουσμάτων κορονοϊού κατά το «δεύτερο κύμα τής πανδημίας αποκαλύπτει έγγραφο τής 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προς τους διοικητές νοσοκομείων τής Περιφέρειας, αφού ζητούν να μην παραπέμπονται τα περιστατικά κορονοϊού στα νοσοκομεία που έχουν οριστεί ως αναφοράς, στις περιπτώσεις που όπως αναφέρεται χρήζουν ήπιας νοσηλείας.

Την σοβαρή καταγγελία έκανε ο γενικός γραμματέας τής Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Παναγιώτης Παπανικολάου, τονίζοντας πως πρόκειται για σοβαρή αλλαγή πολιτικής τών νοσοκομείων σε σχέση με την περασμένη Άνοιξη. Σύμφωνα με τον κύριο Παπανικολάου, αντίστοιχες εντολές έχουν δοθεί και σε νοσο­κομεία τού λεκανοπεδίου Αττικής από την 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια. Μάλιστα σημείωσε πως αυτό που λέγεται ανεπίσημα είναι πως αναμένονται πολλά περιστατικά από τα νησιά, «όπου γίνεται χαμός»

ΤΡ. Πώς το είχε πει ο κύριος Τσιόδρας την Τρίτη; «R μεγαλύτερο τού 1; Θα ήταν καταστροφικό, θα σήμαινε εκθε­τική αύξηση τών κρουσμάτων». Το R σήμερα είναι περίπου 1,5! Και τί είχαν δεσμευθεί ο Μητσοτάκης και ο Κικίλιας για το ΕΣΥ; Η Μαρέβα, θα ξανανοίξει τη μπαλκονόπορτα; Τού εξοχικού στην Τήνο, στο Μαράθι…

ΤΡ. - Πηγή ThePressProject.gr - Οδηγίες για μη μεταφορά περιστατικών…
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. 152 νέα κρούσματα το απόγευμα και άλλα 50 το βράδυ σε εργοστάσιο τροφίμων στη Χαλκιδική. Δηλαδή συνολικά κοντά 5.500, αν μας τα λένε όλα.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Εκείνον τον Δεκέμβρη…

Τού ’44, σαν σήμερα 3 τού μηνός, το ΕΑΜ διαδηλώνει στην Πλατεία Συντάγματος απέναντι στη νέα κατοχή, τών Άγγλων και τού στρατηγού Σκόμπυ. Παρ’ ότι αρχικά την είχε επιτρέψει, η κυβέρνηση │ Βλ. ανάρτηση…