Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Τραγωδία στην Ευβοια…

9 Αυγούστου 2020

Επτά νεκροί, ανάμεσά τους ένα βρέφος, ένας αγνοούμενος και δεκάδες εγκλωβισμένοι είναι μέχρις ώρας ο τραγικός απολογισμός από τις πλημ­μύρες ξέσπασαν τη νύχτα στην κεντρική Εύβοια.

Η περιοχή ζει εφιαλτικές στιγμές από χθες το βράδυ με ανυπολόγιστες καταστροφές, χιλιάδες σπίτια πλημμυρισμένα και περιοχές αποκλει­σμέ­νες από τους χειμάρρους και τη λάσπη. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί για την απομάκρυνση εγκλωβισμένων έως αυτή την ώρα.

Με το πρώτο φως της ημέρας έγινε ακόμη πιο ορατή η καταστροφή που έχει υποστεί η περιοχή με δρόμους να έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, περίπου τρεις χιλιάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει με το αποκορύφωμα της τραγωδίας να είναι η απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Πηγή Α-ΜΠΕ
ΣΧΟΛΙA 6
 1. Δεν μπορούσαν να προειδοποιήσουν τους ανθρώπους με κάποιο τρόπο; Το 112 τι δουλειά κάνει; Δεν ήταν ξαφνικό, ήταν γνωστό ότι ερχόταν κακοκαιρία («Θάλεια»).

   1. Θα πάει και ο Μητσοτάκης στην Εύβοια. Αύριο όμως… Σήμερα δεν βρήκε ελικόπτερο!

   2. Καμία σχέση οι πλημμύρες στην Εύβοια με αυτές της Μάνδρας και τη φωτιά στο Μάτι. Το σημερινό είναι ένα σπάνιο, πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο που πρέπει να μελετηθεί, είπε ο Ευθύμιος Λέκκας πριν λίγο στο δελτίο της ΕΡΤ1. Όσον δε αφορά το 112, δεν πρέπει να γίνει εκκένωση πληθυσμού κατά τη διάρκεια του φαινομένου, αλλιώς θα είχαμε εκατόμβη θυμάτων, τρία από τα θύματα έχασαν το πολύτιμο αγαθό της ζωής τους προσπαθώντας να μετακινηθούν, το είπε ο Χαρδαλιάς (ευτυχώς κυβερνάει ο Κούλης). Τι δεν καταλαβαίνεις;

    Συμπληρώνω. Πέραν αυτών που είπε για το 112, ο Χαρδαλιάς (πόσο τυχεροί είμαστε, το επαναλαμβάνω, που μας κυβερνάει ο Κούλης και όχι το…, να το πω, να μην το πω, τέλος πάντων, δεν το λέω…) είπε και το ακλόνητης λογικής: επειδή πολλά σπίτια, ισόγεια και ημιυπόγεια, είναι κάτω από το ύψος των δρόμων, δεν μπορούσαν ούτε να καλέσουν τον κόσμο να μείνει κλεισμένος στο σπίτι του. Ούτε 112 «τρέξτε να σωθείτε», ούτε «μη βγαίνετε έξω». Μπόρα είναι, θα περάσει! Μια κατάκοιτη γιαγιά σώθηκε γιατί το στρώμα της, ειδικό κατά των κατακλίσεων, επέπλεε. 80% θα πάρει ο Κούλης στις εκλογές στην Εύβοια, όποτε κι αν γίνουν.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Οι επίγονοι του κόκκινου Αβραάμ…

Σαν σήμερα 21 Οκτωβρίου τού 1918 και μέχρι τις 28 τού μηνός πραγμα­τοποιείται στην Αθήνα το πρώτο αντιπροσωπευτικό συνέδριο εργατών που έγινε στην Ελλάδα. Συμμετείχαν 214 σωματεία με 180 αντιπροσώπους που │ Βλ. ανάρτηση…