Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Περιμένοντας το εμβόλιο στο Καράκας…
4 Φεβρουαρίου 2021

Η εκλογή τού «Δημοκρατικού» Τζο Μπάιντεν στην προεδρία τών ΗΠΑ χαιρετίστηκε απ’ όλον τον κόσμο, ακόμα και από τη Βενεζουέλα! Πώς ανταποδίδει ο Μπάιντεν τον χαιρετισμό τού Μαδούρο;

Οι κυρώσεις τών Ηνωμένων Πολιτειών τής Αμερικής κατά τής Βενεζουέλας δυσχεραίνουν τή δυνατότητα τής λατινοαμερικανικής χώρας να προμη­θευτεί τό εμβόλιο για τον κορονοϊό μέσω τού προγράμματος COVAX τού Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας - ΠΟΥ.

Σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο τού Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας - PAHO στη Βενεζουέλα, 1.425.000 έως 2.410.000 δόσεις τού εμβολίου τής AstraZeneca προβλέπεται να φτάσουν στη Βενεζουέλα μέσω τού προγράμ­ματος τού ΠΟΥ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Για να γίνει όμως αυτό, η Βενεζουέλα θα πρέπει να πληρώσει γι’ αυτά τα εμβόλια μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, κάτι που υπό τις συνθήκες τών κυρώσεων είναι αδύνατο, καθώς οι ΗΠΑ έχουν παγώσει σχεδόν όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς τής Βενεζουέλας στο εξωτερικό… Ωστόσο, ο πρόεδρος τής Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανα­κοίνωσε ότι η χώρα του θα ξεκινήσει πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών, από τον Απρίλιο, με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V και την υποστήριξη τής Κούβας και της Κίνας.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ χαλάρωσαν ένα πολύ μικρό μέρος τών κυρώσεων που έχουν επιβάλει στη Βενεζουέλα, ανα­κοινώνοντας ότι επιτρέπονται μερικές συναλλαγές «απαραίτητες», για τη λειτουργία τών λιμανιών και των αερο­δρομίων τής χώρας, καθώς και συναλλαγές με το Εθνικό Ινστιτούτο Υδάτινων Χώρων - INEA…

Πηγή SputnikNews.gr, Οι κυρώσεις δυσχεραίνουν τήν απόκτηση εμβολίων…
Αναρτήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2021 , 07:01:25 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.