Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Μενουμευρωπαίοι…

13 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτά στην Ευρώπη, όπου μείναμε! Αλλά μάλλον ευρωλιγούρηδες είμαστε κι εμείς εδώ στο σάιτ… Όταν ακούς για «χαρτοφυλάκιο» της Κομισιόν με αντικείμενο την «Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής» μαζί με τη μετανάστευση και την απασχόληση, σύγκρυο πρέπει να σε πιάνει, παρά ευρωψωροπερηφάνεια. Εν πάση περιπτώσει:

Τετρακόσιοι ογδόντα δημοσιογράφοι συνυπέγραψαν χθες ολοσέλιδο κείμενο στη «Λε Μοντ», δίνοντας περιθώριο έως τις 17 Σεπτεμβρίου στους δύο βασικούς μετόχους της να υπογράψουν τις υπεσχημένες εγγυήσεις ανεξαρτησίας. Αφορμή οι τελευταίες αλλαγές, χωρίς την ενημέρωση του «Πόλου Ανεξαρτησίας», που συγκεντρώνει δημοσιογράφους, εργαζόμενους και αναγνώστες της εφημερίδας, έχουν ανεβάσει πολύ τους φόβους για χειραγώγηση και λογοκρισία των κειμένων τους.

Στην Ελλάδα της «κανονικότητας» όσοι δημοσιογράφοι, πλην μετρημένων στα δάχτυλα εξαιρέσεων, των μεγάλων εκδοτικών ομίλων δεν κατάφεραν να τρυπώσουν στη ζεστή αγκαλιά της κυβέρνησης συνωστίζονται διεκδικώντας να ακουστεί πρώτο το δικό τους δυνατό χειροκρότημα.

Η ενημέρωση του πολίτη ζει για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας τόσο μεγαλειώδεις στιγμές απόλυτης ταύτισης και σύμπνοιας. Κι όσοι ξεφεύγουν από τον άγραφο νέο «νόμο» της ενιαίας γραμμής, ακόμα και στη διακίνηση fake news, εξαρτώνται αναγκαστικά από το κυρίαρχο μονοπώλιο διανομής του Τύπου και τις διαθέσεις του.

Πηγή Efsyn.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ένα χρόνο ύστερα…

Θα περιμένατε ασφαλώς να μιλήσουμε για τον έναν χρόνο τής δεξιάς στην κυβέρνηση. Ίσως το κάνουμε παρεμπιπτόντως… Αν μάς επιτρέπετε, θα μιλήσουμε μια φορά για την «ιστιοσανίδα» μας τον Τριπολίτη, που │ Βλ. ανάρτηση…