Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Το εμβόλιο ως όπλο κατοχής…
4 Ιανουαρίου 2021

Γράφαμε προχθές, με μια δόση «επαίνου», πως και στο Ισραήλ πολιτική σκοπιμότητα επικράτησε σε ό,τι αφορά το εμβόλιο τού κορονοϊού. Εκεί «επιταχύνθηκε» ο εμβολιασμός, προκειμένου ο Νετανιάχου να βγει από τα δικά του πολιτικά αδιέξοδα (διαφθορά, δίκες και τα λοιπά).

Κρατούσαμε μία πισινή, ότι δεν έχουμε σε ιδιαίτερη εκτίμηση τις πολιτικές και «γεωπολιτικές» συμπεριφορές τών Ισραηλινών, που μάς χρειάστηκε γρήγορα. Διαβάζουμε στο InfoWαr.gr…

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι το Ισραήλ αρνείται να εμβολιάσει Παλαιστίνιους που ζουν σε κατεχόμενα εδάφη, κατά παράβαση τού διεθνούς δικαίου, που καθιστά τά στρατεύματα κατοχής υπεύθυνα για την υγεία τού υπό κατοχή πληθυσμού. Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί σχολιάζουν τήν ταχύτητα με την οποία πραγματοποιείται ο εμβολιασμός ισραηλινών πολιτών αποκρύπτοντας το γεγονός ότι στις κατεχόμενες περιοχές τα εμβόλια καταλήγουν μόνο σε παράνομους εποικισμούς.

Στηριζόμενο και στην αμερικανική οικονομική βοήθεια, το Ισραήλ πλήρωσε 62 δολάρια ανά δόση για τα εμβόλια τής Pfizer προκειμένου να προμηθευτεί μεγαλύτερες ποσότητες σε σχέση με άλλες χώρες, που πληρώνουν 19,50 δολάρια. Αντίθετα ο εμβολιασμός κατοίκων σε κατεχόμενες περιοχές τής Δυτικής Όχθης και της αποκλεισμένης Γάζας δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το Φεβρουάριο. Και αυτό μόνο χάρη στην παρέμβαση του ΟΗΕ, που ενέταξε αυτές τις χώρες σε ειδικό πρόγραμμα για περιοχές τού Τρίτου Κόσμου.

Η Γάζα αντιμετωπίζει εδώ και μήνες τραγική κατάσταση λόγω τού ισραηλινού αποκλεισμού, αλλά και της διακοπής τής χρηματοδότησης αρμόδιων υπηρεσιών τού ΟΗΕ από την κυβέρνηση Τραμπ. Ο ειδικός απεσταλμένος τού ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις Παλαιστινιακές περιοχές Μάικλ Λίνκ είχε προειδοποιήσει πως το σύστημα υγείας τής Γάζας κατέρρεε και πριν την πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη Σύμβαση τής Χάγης (1907) και την Τέταρτη Σύμβαση τής Γενεύης (1949), το Ισραήλ φέρει πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια όσων διαμένουν στα κατεχόμενα εδάφη, συμπεριλαμβανομένης τής Ανατολικής Ιερουσαλήμ και άλλων αραβικών περιοχών. Η ευθύνη μάλιστα επεκτείνεται και σε περιοχές όπου ασκεί «αποτελεσματικό έλεγχο», ακόμη και αν δεν διαθέτει εκεί στρατιωτικές και διοικητικές δυνάμεις, δηλαδή και στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ψευδώς ότι δεν φέρει ευθύνη για τον παλαιστινιακό πληθυσμό επικαλούμενο τις ειρηνευ­τικές συμφωνίες τής δεκαετίας τού ’90, οι οποίες προέβλεπαν τη μεταφορά τής αρμοδιότητας στην Παλαιστινακή Αρχή. Οι συγκεκριμένες συμφωνίες όμως δεν τέθηκαν ουσιαστικά σε ισχύ λόγω τών συνεχών παραβιάσεων από την πλευρά τού Ισραήλ και κυρίως λόγω τής επέκτασης τών παράνομων ισραηλινών εποικισμών.

ΤΡ. - Πηγή InfoWar.gr, Το Ισραήλ αρνείται να δώσει εμβόλια στα κατεχόμενα…
Αναρτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2021 , 00:11:38 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι Ισραηλινοί που ο λαός τους υπέφερε τόσα από τους ναζιστές να συμπεριφέρονται έτσι. Υπάρχει κάποια εξήγηση;

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.