Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

«Αλόγιστη χρήση», από τους πολίτες…

5 Σεπτεμβρίου 2020

Και στο βάθος Μαγιορκίνης! Όπως διαβάζουμε στο Tvxs.gr…

Δύο δημόσια εργαστήρια, σε φάση έξαρσης τής πανδημίας και ανάγκης για μεγάλο αριθμό διαγνωστικών τεστ, κατέρρευσαν, ανοίγοντας το δρόμο στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Δεν πρόκειται μόνο για πλήρη αποδιοργάνωση, ακόμη και τού εργαστηριακού τομέα, αλλά και στην έλλειψη οποιουδήποτε ελεγκτικού πλαισίου για τη δράση τών ιδιωτών, πέντε μήνες μετά την εμφάνιση τού κορονοϊού.

Αρχικά, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ανακοίνωσε ότι «μπλόκαρε» και δεν μπορεί να συνεχίσει τα τεστ, τουλάχιστον μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου. Την Παρασκευή ανακοίνωσε και το εργαστήριο τού ΕΚΠΑ ότι έχουν εξαντληθεί τα αναλώσιμα και αδυνατεί να κάνει μοριακούς ελέγχους.

Μάλιστα, η δικαιολογία κυβερνητικών παραγόντων για «αλόγιστη χρήση» από τους πολίτες, που τάχα οδήγησε στην εξάντληση, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και την παρέμβαση τών νοσοκομειακών γιατρών που χαρα­κτήρισαν ντροπή να αποδίδονται στους πολίτες οι ευθύνες για το γεγονός ότι καταρρέουν οι εργαστηριακοί έλεγχοι, σε εποχή έξαρσης τής πανδημίας. Στα νοσοκομεία εστάλη η οδηγία να προσφεύγουν σε ιδιώτες και κατηγορούν την κυβέρνηση για συνειδητό επιμερισμό τών τεστ μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που κοστίζει εκατομμύρια κάθε εβδομάδα προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων.

Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε ο διοικητής τ’ης 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης, υπο­δεικνύεται στους διοικητές τών νοσοκομείων τής Περιφέρειάς του να συνάψουν σύμβαση με ένα συγκεκριμένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, με την επωνυμία «Central Lab Α.Ε. - Όμιλος Ιατρική Διάγνωση», στο οποίο επι­στημονικός υπεύθυνος είναι το προβεβλημένο μέλος τής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και αναπληρωματικός εκ­πρόσωπος τού υπουργείου Υγείας καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μετά τη δημοσιοποίηση τού εν λόγω εγγράφου η ως άνω εταιρεία αφαίρεσε από την ιστοσελίδα της το όνομα τού κυρίου Μαγιορκίνη…

Πηγή Tvxs.gr - «Πάρτυ» ιδιωτών (απόσπασμα)…
ΣΧΟΛΙΟ 1
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ειδήσεις αλλιώς…

Η δεξιά υποκουλτούρα διαφημίζει Μερσεντές στο Ηρώδειο! Ο Ρουβάς δεν άλλαξε, η κυβέρνηση άλλαξε… Ο Τσιτσιπάς έχασε στον τελικό τού Αμβούργου. Νά κάτι που μπορεί να στεναχώρησε τον Κυριάκο (και τη │ Βλ. ανάρτηση…