Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Άρον τον κρέββατόν σου και περιπάτει!

8 Σεπτεμβρίου 2020

Δεν τα λέμε εμείς, αυτοί τα λένε και μάλλον είναι πρώτο θέμα…

Σε μικρή απόσταση από το «φράγμα» τών 300 νοσηλευομένων με λοίμωξη Covid-19 στα νοσοκομεία αναφοράς βρίσκεται το υγειονομικό σύστημα τής χώρας. Χθές, σύμφωνα με τη σχετική καταγραφή, νοσηλεύονταν στα νοσηλευτικά ιδρύματα 292 ασθενείς τής χώρας, εκ των οποίων οι 44 ήταν διασωληνωμένοι. Μάλιστα, μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 43 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία.

Από τις εισαγωγές τού 24ώρου, σχεδόν οι μισές σε ένα μόνο νοσοκομείο, στον «Ευαγγελισμό». Ένας από τους 22 ασθενείς που εισήχθη στο μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα τής Αττικής ήταν και ο 25χρονος από το Μπαγκλαντές ο οποίος όπως έγραψε το Protothema.gr ήταν «περιπατητικός ασθενής», δηλαδή πήγε μόνος του στο νοσοκομείο και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι ήταν επείγουσα η διασωλήνωσή του.

Μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα, την περασμένη Τρίτη, στα νοσοκομεία, τόσο σε κλινικές όσο και σε ΜΕΘ Covid-19, ο αριθμός τών ασθενών ήταν 238, δηλαδή μέσα σε μία εβδομάδα οι σοβαρά νοσούντες αυξήθηκαν κατά 54 και όσοι χρειάστηκαν διασωλήνωση κατά 7 (ήταν 37 και έφθασαν τούς 44).

Η δε παράθεση τών στοιχείων για τις νοσηλείες με τη νόσο Covid-19 περίπου έναν μήνα νωρίτερα, δηλαδή στις 6 Αυγούστου, είναι απολύτως ενδεικτική τής ραγδαίας επιδείνωσης τής επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα. Στο τέλος τής πρώτης εβδομάδας τού Αυγούστου οι ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 στα νοσοκομεία ήταν μόλις 72. Μέσα σε τέσσερις εβδομάδες ο αριθμός τους υπερτετραπλασιάστηκε.

Κατά το ίδιο διάστημα έχουν χάσει τη ζωή τους 79 άνθρωποι, αριθμός που αποτυπώνει τη βαριά επίπτωση τού κορωνοϊού. Αλλά και οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν δραματικά, ήταν 14 την πρώτη εβδομάδα τού περασμένου μήνα και πλέον έχουν φθάσει τουύς 44. Μάλιστα, από αυτούς οι περισσότεροι (29) ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα τών 65 χρόνων και άνω, οι 12 είναι ηλικίας 40 - 64 χρόνων και ένας ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 18 - 39 χρόνων.

Πηγή Protothema.gr - Κοντά στο «φράγμα» των 300 οι νοσηλευόμενοι (απόσπασμα)…
ΣΧΟΛΙA 3
  1. Πετυχημένος ο τίτλος (νομίζω «τον κράββατό σου» είναι το σωστό), αλλά μη μας τρομοκρατείς πρωί - πρωί, ρε Τριπολίτη, με τέτοιες εικόνες από το 1918. Βέβαια, για να βάζουν το «Πρώτο Θέμα» να τα περιγράφει έτσι, είτε τα πράγματα είναι όντως πολύ σοβαρά είτε αυτοί θέλουν να μας τρομοκρατήσουν ακόμη περισσότερο…

    1. Ευχαριστούμε για τη διόρθωση, «τον κράββατόν σου», αλλά τώρα που το ξαναβλέπουμε ακούγεται καλύτερα (πιο έντονα) «τον κρέββατόν σου»

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ειδήσεις αλλιώς…

Η δεξιά υποκουλτούρα διαφημίζει Μερσεντές στο Ηρώδειο! Ο Ρουβάς δεν άλλαξε, η κυβέρνηση άλλαξε… Ο Τσιτσιπάς έχασε στον τελικό τού Αμβούργου. Νά κάτι που μπορεί να στεναχώρησε τον Κυριάκο (και τη │ Βλ. ανάρτηση…