Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Ειδήσεις από το βορειοκορεάτικο ΑΠΕ…

12 Σεπτεμβρίου 2020

Η πυρκαγιά στη Μόρια, το τελευταίο ρεκόρ τού κορονοϊού και βεβαίως η απόβαση Μητσοτάκη στην Κορσική μονοπώλησαν το ειδησεογραφικό ενδιαφέρον τού διαδικτύου. Υπήρξαν όμως και άλλες δύο ειδήσεις, που δεν πέρασαν μεν στα «ψιλά», αλλά εμείς δεν τούς δώσαμε την πρέπουσα σημασία. Έχοντας μπροστά μας το Σαββατοκύριακο το ξανασκεφτόμαστε.

Με την πρώτη ματιά, πρόκειται για ειδήσεις άσχετες μεταξύ τους, αλλά οι αριστεροί ξέρετε έχουμε μια ακατανίκητη συνήθεια να συσχετίζουμε όλα τα πράγματα… Μια νέα δημοσκόπηση λοιπόν είδε χθες τό φως τής δημοσιότητας. Η Νέα Δημοκρατία προ­ηγείται τού ΣΥΡΙΖΑ είκοσι (αριθμός 20) μονάδες. Καμία έκπληξη, την περιμέναμε μεγαλύτερη, καθ’ ότι την προ­ηγούμενη εβδομάδα σε μια άλλη δημοσκόπηση η διαφορά ήταν μόλις δεκαέξι (16) μονάδες. Γυρίζοντας από τις διακοπές μας, κατενθουσιασμένοι για τους γνωστούς λόγους, έχουμε αποδεχθεί έναν κανόνα.

Όσο ο κορονοϊός θα εξαπλώνεται, η Ελλάδα θα καίγεται, η παραγωγή θα συρρικνώνεται και η ανεργία θα αυξάνεται, τόσο θα κορυφώνεται και η αποδοχή τού Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι τού συντρόφου Αλέξη Τσίπρα. Γι’ αυτό, θεωρούμε τη διαφορά τών 20 μονάδων καθόλου πειστική. Ίσως μια διαφορά πάνω από 40 - 50 μονάδες, «βορειο­κορεάτικη» κατά τη δεξιά αντίληψη και φρασεολογία, μάς έπειθε.

Δεν θα ρωτήσετε συνεπώς τώρα τί δουλειά έχει εδώ μια φωτογραφία τού σύντροφου Κιμ Γιονγκ Ουν παρέα με τη συμπαθέστατη αδερφή του Γιο Γιονγκ (κάποιο από τα δύο θα είναι το βαφτιστικό της ή όπως αλλιώς λέμε εμείς το βαφτιστικό στα κομμουνιστικά). Και ο Γιονγκ Ουν είναι συμπαθής και σίγουρα πιο συμπαθής από τον φίλο του τον Τραμπ. Αυτό μπορεί σ’ εσάς να μη λέει κάτι, καθ’ ότι εμείς συμπαθούμε ανεξαιρέτως τούς κομμουνιστές, συμπεριλαμβανομένου τού «απεχθούς» στους δεξιούς φίλους συντρόφου Ιωσήφ, που αν όμως δεν είχε ορθώσει το τρομερό ανάστημά του, δεν θα υπερηφανεύονταν σήμερα για τη φιλελεύθερη δημοκρατία τους.

Για να επανέλθουμε στον Κιμ Γιονγκ Ουν, τα ελληνικά «φιλελεύθερα» μέσα ασχολούνται εμμονικά με τον σύντροφο. Ο οποίος έχει μια ακατανόητη συνήθεια. Να εξαφανίζεται συχνά, αλλά φεύ να επανεμφανίζεται! Φεύ, για τα εν λόγω μέσα, που επιθυμούν διακαώς να εξαφανιστεί καθε τί κομμουνιστικό από προσώπου τής δεξιάς γης, αλλά και ανέξοδη τροφή «ειδήσεων». Είναι φανερό πώς ο πονηρός ανατολίτης και εξ ίσου πονηρός κομμουνιστής Κιμ Γιονγκ Ουν επεξεργάζεται κανονικά τούς δυτικούς ειδησεογράφους. Οι δε έλληνες συνάδελφοί τους χάφτουν τη μια «είδηση» που τούς σερβίρει τό βορειοκορεάτικο ΑΠΕ μετά την άλλη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μάς πληροφόρησαν πως ο φοβερός και τρομερός κομμουνιστής Πρόεδρος τής Βορείου Κορέας τρέμει τη γλυκυτάτη αδελφή του! Ακούστε ωστόσο καπάκι τί φοβερό και τρομερό έκανε και το εκμυ­στηρεύτηκε πρόσφατα στον φίλο του Ντόναλντ Τραμπ. Αποκεφάλισε τον θείο του Γιανγκ Τάδε Τάδε και έστησε το ακέφαλο σώμα του με το κεφάλι στο στήθος στη σκάλα ενός κυβερνητικού κτιρίου τής Πιονγιάνγκ! Δεν έχει σημασία που το Proto­thema.gr και η iEfimerida.gr μάς είχαν ήδη πληροφορήσει πως τον σεβαστό θείο ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόν είχε ρίξει στα σκυλιά του, που τον κατασπάραξαν… Ούτε, όπως είχαν γράψει τότε το Protagon­.gr και το AthensVoice.gr (που κρατάνε εχθρική μεν, αλλά πιο «φιλελεύθερη» και «ιδεολογική» στάση απέναντι στον αμετανόητο κομμουνιστή Κιμ Γιονγκ Ουν), ότι την «είδηση» τήν είχε διαψεύσει τό Reuters.

Τα ελληνικά συντηρητικά ΜΜΕ έχουν ως γνωστόν αναλάβει εργολαβικά την προεκλογική εκστρατεία τού Τζων Μπάιντεν κατά τού Τραμπ. Είναι και αυτός ένας τρόπος να πείσουν για τη (χαμένη) δημοκρατικότητά τους. Και ελπίζουν στους δυο μήνες που απομένουν ώς τις αμερικανικές εκλογές να διατηρήσει ο Μπάιντεν τις 8 έως 12 μονάδες διαφορά, μπορεί να φανεί χρήσιμος και στον Μητσοτάκη, ίσως στα ελληνοτουρκικά (λέμε τώρα). Δεν ξεχνάνε τη χειμερινή κρυάδα που πήρε ο πρωθυπουργός μας στον παγωμένο Λευκό Οίκο τού Ντόναλντ. Βέβαια και η φίλη μας Χίλαρυ προηγούνταν τό 2016 τού Τραμπ 13 μονάδες…

Να μην ξεφεύγουμε όμως απ’ το κυρίως θέμα μας και να κλείσουμε μ’ αυτό. Τα ελληνικά συντηρητικά (και τα αμερικάνικα προοδευτικά!) ΜΜΕ ό,τι λέει ο Τραμπ τό θεωρούν ψέμα, ό,τι όμως τού «εκμυστηρεύεται» ο φίλος του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι είδηση!

Δεν μπορείτε να πείτε, οι αριστεροί έχουμε μια καταπληκτική ικανότητα να μπερδεύουμε τα πάντα. Καλό Σάββατο και Κυριακή! Μια χαραμάδα χαμόγελο δεν βλάπτει…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙA 9
  1. Φίλε Τριπολίτη, με είχαν προειδοποιήσει άλλοι φίλοι ότι ο λόγος σου είναι δυσνόητος, αυτή την ανάρτηση όμως δεν την κατάλαβα ντιπ για ντιπ.

    1. Απ’ αυτό τι δεν καταλαβαίνεις, ρε φίλε; «Όσο ο κορονοϊός θα εξαπλώνεται, η Ελλάδα θα καίγεται, η παραγωγή θα συρρικνώνεται και η ανεργία θα αυξάνεται, τόσο θα κορυφώνεται και η αποδοχή τού Κυριάκου Μητσοτάκη»; Το λέει σοβαρά; Κάνει πλάκα;

      1. Όχι, δεν κάνει πλάκα, τονίζει με έμφαση πόσο ηλίθιοι είμαστε. Δεν με παρηγορεί το γεγονός ότι όλοι οι λαοί τα ίδια είναι πάνω - κάτω.

    2. Δεν ξέρω τι θα σου απαντήσει ο Τριπολίτης, αλλά υπάρχουν πολλοί «λόγοι»; Ο γραφτός λόγος, ο ιδεολογικός λόγος… Ποιον από τους δύο δεν καταλαβαίνεις;

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ειδήσεις αλλιώς…

Η δεξιά υποκουλτούρα διαφημίζει Μερσεντές στο Ηρώδειο! Ο Ρουβάς δεν άλλαξε, η κυβέρνηση άλλαξε… Ο Τσιτσιπάς έχασε στον τελικό τού Αμβούργου. Νά κάτι που μπορεί να στεναχώρησε τον Κυριάκο (και τη │ Βλ. ανάρτηση…