Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Όχι μετά, τώρα να λογαριαστούμε!

23 Σεπτεμβρίου 2020

Ένα άρθρο στην Efsyn.gr με τίτλο «Ο δεύτερος λογαριασμός…» και μια σχετική αναφορά μάς θύμισε κάτι…

Πολλοί λέγαμε την Άνοιξη, με «κατανόηση», όταν μάς επέβαλαν αλόγιστα οριζόντια περιοριστικά μέτρα απέναντι στην εξάπλωση τής πανδημίας. «Μετά θα τά πούμε!» ή «Μετά θα λογαριαστούμε!». Η κυβέρνηση από την Άνοιξη και δώθε έκανε εκπτώσεις στους φίλους της αερομεταφορείς, πλοιοκτήτες και ιεράρχες, σ’ εμάς καμία!

Τώρα, όπως επιση­μαίνει και το άρθρο Efsyn.gr, η κυβέρνηση μάς έστειλε και δεύτερο λογαριασμό. Αν μετά το πρώτο κύμα τής πανδημίας μπορούσαμε να τής πιστώσουμε κάτι θετικό και …της κάναμε έκπτωση στον λογαριασμό, τώρα δεν έχει κανένα ελαφρυντικό και πρέπει να τήν καλέσουμε να πληρώσει αμέσως και τοις μετρητοίς!

Καθ’ ότι ο φθινοπωρινός λογαριασμός περιλαμβάνει «ποσά» που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, είχαν χρόνο. Εντεινόμενη και θεσμοθετημένη διάλυση τής εργασίας και «αφοπλισμός» τών εργαζομένων, οπερετικό και αχρείαστο όπως αποδείχτηκε «άνοιγμα» τού τουρισμού, καμία ενίσχυση τού Εθνικού Συστήματος Υγείας, το κυριότερο, για να μην αναφέρουμε λεπτομερή «ποσά»

Είναι λοιπόν ανάγκη να λογαριαστούμε μαζί τους τώρα! Όχι μετά, προτού μάς έρθει και ο τρίτος λογαριασμός (χειμερινός!). Και προτού κλείσουν τις πλατείες. Υπάρχουν τρόποι, να προφυλαχτούμε από τον ιό. Και από τον υιό!

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Ποιος να λογαριαστεί μαζί τους ρε φίλε; Έχουν όλοι καταθέσει τα όπλα στα πόδια του Μητσοτάκη!

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Μμμ! Κανείς δεν μιλάει γι’ αυτά…

Οι πλατείες φταίνε, οι συγκεντρώσεις φταίνε, οι νέοι φταίνε, τα πάρτυ φταίνε, όλα τούς φταίνε… Τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν φταίνε! Για τη μεταφορά και τη μαζική μετάδοση τού κορονοϊού… Τα │ Βλ. ανάρτηση…