Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Καλά Χριστούγεννα…

10 Οκτωβρίου 2020

Κάθε μέρα κάποιος κυβερνητικός παράγοντας διαψεύδει κατηγορημα­τικά ότι υπάρχει ενδεχόμενο lockdown στην Αττική (εδώ κάτω δεν μάς πιάνει τίποτα!), όπως  άλλωστε πριν από λίγες μέρες και ο ίδιος ο πρω­θυπουργός. Την ίδια ώρα, επιστήμονες προειδοποιούν από κανάλι σε κανάλι ότι είναι πιθανό να αποφασιστούν νέα μέτρα, αν η δυναμική τής πανδημίας δεν αλλάξει τό επόμενο διάστημα.

Τί ακριβώς ισχύει; Γράφει το Tvxs.gr…

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι η η αύξηση τών κρουσμάτων μπορεί να καταστήσει το lockdown αναπό­φευκτο, για 15 μέρες αρχικά, αλλά έχουν αποφασίσει να τό αφήσουν για τον Δεκέμβριο, για τρεις λόγους. Γιατί τον χειμώνα η κατάσταση θα είναι εκ των πραγμάτων πιο δύσκολη λόγω τής μετάβασης από τους ανοιχτούς στους κλειστούς χώρους. Γιατί οι γιορτές τών Χριστουγέννων ενθαρρύνουν τόν συνωστισμό εντός και εκτός σπιτιών, όπως επίσης τις μετακινήσεις από την Αττική στην περιφέρεια. Γιατί στο μεταξύ θα βρίσκεται σε εξέλιξη η εποχική γρίπη, κάτι που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το σύστημα υγείας.

Πριν φτάσουμε εκεί, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα έχει δοκιμαστεί ως τελευταίο «χαρτί» για την ανάσχεση τής πανδημίας η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, καθώς και το κλείσιμο όλων τών καταστημάτων, αντί για τα μεσάνυχτα, από τις 10.00΄το βράδυ.

Στο εσωτερικό τής επιτροπής τών λοιμωξιολόγων φαίνεται ότι υπάρχει νευρικότητα. Το δείχνει και η συχνότητα με την οποία μέλη της επιλέγουν να εκθέσουν τις απόψεις τους στα ΜΜΕ, από τη δυσθυμία που εκπέμπει ο υφυπουργός Προστασίας τού Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς και από την εξαφάνιση τού Σωτήρη Τσιόδρα, του οποίου διαρκώς προαναγγέλλεται με διαρροές η επιστροφή στο προσκήνιο, χωρίς αποτέλεσμα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου προφανώς και φοβούνται τις οικονομικές παρενέργειες μιας τέτοιας εξέλιξης, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν ελέγχουν την κατάσταση. Παρ’ όλο που προσπαθούν να στρέψουν τήν ανησυχία στις πλατείες, τα ΜΜΜ εξακολουθούν να λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης (και γι’ αυτό πολλά λέγονται από συναδέλφους του πίσω από την πλάτη τού αρμόδιου υπουργού Κώστα Καραμανλή), οι εκκλησίες είναι ανοιχτές και άρα επικίνδυνες για τη διασπορά του κορονοϊού, ενώ τα γηροκομεία είναι στο κόκκινο…

Οι περισσότεροι έχουν αντιληφθεί πλέον ότι το άνευ όρων άνοιγμα τού τουρισμού το καλοκαίρι, που έγινε στο όνομα τής αύξησης τού ΑΕΠ είχε καταστροφικές συνέπειες για την έκρηξη τής πανδημίας και δεν απέδωσε οικονομικά σύμφωνα με τις κυβερνητικές προσδοκίες. Φαίνεται ότι τα έσοδα ανέρχονται γύρω στα 3 δισ. έναντι 19 δισ. ευρώ πέρυσι.

Αυτό είναι το βασικό επιχείρημα όσων επιστημόνων και κυβερνητικών στελεχών εισηγούνται γενικό lockdown στην Αττική τον Δεκέμβριο. Λένε, δηλαδή, ότι έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να πάει καλά η κατανάλωση, οπότε τουλάχιστον ας περιοριστεί η απειλή για τη δημόσια υγεία.

Αυτά λέει τό Tvxs.gr. Καταπληκτική η λογική τών ιθυνόντων, λοιπόν. Η πανδημία θα σέρνεται για δυο μήνες  ακόμα και αυτοί …μ’ έναν σμπάρο, κανένα τρυγόνι! Στη φωτογραφία, Χριστούγεννα στην Αθήνα τού ’50 - ’60. Εδώ κάτω στην Αρκαδία, ο κορονοϊός δεν έχει πέραση…

Πηγή Tvxs.gr - Lockdown τον Δεκέμβριο…
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Ωραία φωτογραφία, ήταν ασπρόμαυρη και την έχουν εκ των υστέρων επιχρωματίσει.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο…

Στη διπλή διακεκαυμένη ζώνη, τής κορύφωσης τής πανδημίας και τής παράλληλης οικονομικής κρίσης μπαίνει η κυβέρνηση, αδυνατώντας μέχρι στιγμής να δώσει στίγμα ουσιαστικού σχεδιασμού και αποτελεσμα­τικής διαχείρισης τής κατάστασης. Στο μέτωπο │ Βλ. ανάρτηση…