Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ…

14 Οκτωβρίου 2020

Τη βαρεθήκαμε τήν ΠΙΤΣΟΣ, 155 χρόνια στην κουζίνα μας! Έχουμε τή Microsoft… Την μετα­κομίζουν στην Τουρκία οι Γερμανοί συνεταίροι τού Κυριάκου. PIÇOS Reis! 

Σχολιάζαμε χθες με μια δόση χιούμορ, αλλά το πράγμα είναι σοβαρό. Αν όχι για την κυβέρνηση, για εκείνους που θα πληγούν άμεσα από μια τέ­τοια εξέλιξη. Οι εργαζόμενοι τού Μετάλλου έστειλαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την εξής επιστολή.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, η Εταιρεία πρώην ΠΙΤΣΟΣ ιδρύθηκε το 1865, έχει μια ιστορία 155 χρόνων. Είναι θυγατρική της ΒSH, η οποία ανήκε κατά 50% στη SIEMENS και κατά 50% στη BOSCH. Από 1η Ιανου­αρίου 2015 η ΒSH (PITSOS) πέρασε εξ ολοκλήρου στη BOSCH και η τιμή εξαγοράς ανήλθε στα 3 δισ. ευρώ. Η εταιρία μέχρι και σήμερα είναι κερδοφόρα.

Η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του Εργοστασίου είχε ήδη ξεκινήσει με την ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα σταματήσει την υπάρχουσα παραγωγή στου Ρέντη στις 31.12.2020. Οι εργαζόμενοι της Πίτσος έχουν καταγγείλει την αθέτηση της συμφωνίας για επενδύσεις καθώς και τις αποχωρήσεις Οι εργαζόμενοι κοιτά­ζουν το μέλλον που έρχεται και το αύριο που θα τους στείλει στην Ανεργία. Μετά από παρουσία της ΠΙΤΣΟΣ 155 ετών στην Ελλάδα, η ΠΙΤΣΟΣ θα παράγεται πλέον στην Τουρκία.

Η αποχώρηση της παραγωγικής μονάδας από την Ελλάδα σημαίνει απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και μείωση εξαγωγών. Η εταιρεία BSH (PITSOS) χρησιμοποιήθηκε από τη SIEMENS - BOSCH ως αντάλλαγ­μα στο συμβιβασμό με την κυβέρνηση, καθώς στη συμφωνία της σύμβασης αναφέρεται σαφώς ότι η SIEMENS θα εξετάσει την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα αξίας 60 εκατ. ευρώ και δημιουργία 700 θέσεων εργασίας.

Η εν λόγω επένδυση από τη SIEMENS, των 60 εκατ. ευρώ, αναφέρεται στη μεταφορά του εργοστασίου της BSH (PITSOS). Η νέα επένδυση που θα εξέταζε να πραγματοποιήσει η SIEMENS στην Ελλάδα ήταν μια ήδη προγραμματισμένη επένδυση και αφορούσε την μετεγκατάσταση του εργοστάσιου της BSH (PITSOS) από την περιοχή του Ρέντη στην περιοχή της Ελευσίνας. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα ο εξωδικαστικός συμβιβα­σμός με το Ελληνικό Δημόσιο παραμένει δίχως υλοποίηση, ενώ με τη «βούλα» των κυβερνήσεων η SIEMENS επέστρεψε στους διαγωνισμούς για δημόσια έργα.

Η ΠΙΤΣΟΣ είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία και είναι το πρώτη στην επιλογή των ελληνικών οικογενειών.

Κύριε Πρωθυπουργέ, γνωρίζοντας τις προσπάθειες σας για επενδύσεις και ανάπτυξη θα θέλαμε να ζητήσουμε την άμεση συμπαράσταση σας για να αποτρέψουμε το κλείσιμο ενός ιστορικού εργοστασίου και μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα. Είναι στα χέρια της κυβέρνησης να παραμείνει το εργοστάσιο στην Ελλάδα, να γίνει επένδυση και να ενταχθεί στο σχέδιο και στις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ανάπτυξη. Ζητούμε άμεση παρέμβαση σας καθώς και μία συνάντηση μαζί σας. Ανάπτυξη με κλειστά εργοστάσια δεν υπάρχει.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

Ελπίζουμε, με τα γραφόμενα στην τελευταία παράγραφο τής επιστολής τους, οι εργαζόμενοι να τόν συναντήσουν. Να τόν συγκινήσουν, δεν το βλέπουμε…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Σιγά μην τους δεχτεί και σιγά μη συγκινηθεί. Ο Μητσοτάκης! Εδώ οι φίλοι του Γερμανοί έχουν αθετήσει συμφωνίες, όπως διαβάζετε στην επιστολή των εργαζομένων…

  2. Επιστρατεύτηκαν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει και γ’ αυτό! Δεν δημοσιεύουν όμως την επιστολή τών εργαζόμενων…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο…

Στη διπλή διακεκαυμένη ζώνη, τής κορύφωσης τής πανδημίας και τής παράλληλης οικονομικής κρίσης μπαίνει η κυβέρνηση, αδυνατώντας μέχρι στιγμής να δώσει στίγμα ουσιαστικού σχεδιασμού και αποτελεσμα­τικής διαχείρισης τής κατάστασης. Στο μέτωπο │ Βλ. ανάρτηση…