Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Στον βάλτο του Καρά Τεπέ…

15 Οκτωβρίου 2020

Ο χειμώνας δεν βγαίνει! Από ψηλά μοιάζει με σύγχρονη Μακρό­νησο, κάτω οι πρώτες βροχές ήρθαν να δείξουν πως ο καταυλισμός είναι μια νέα κόλαση. Διαβάζουμε στο Tvxs.gr…

Οι σκηνές γέμισαν νερά, αρκετές κατέρρευσαν, τα υπάρχοντα τών ανθρώπων βούλιαξαν στις λάσπες. Το σκηνικό επαναλήφθηκε με τη βροχόπτωση τής Τρίτης, σημεία τού καταυλισμού να μετατρέπονται σε βάλτο. Και ενώ ο υπουργός, ο κύριος Μηταράκης, ισχυριζόταν πως «τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν άμεσα». Να θυμίσουμε πως στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυ­πουργός, ο κύριος Μητσοτάκης, είχε παρουσιάσει τόν καταυλισμό τού Καρά Τεπέ ως «κέντρο πρότυπο»!

Οι ψυχρότερες καιρικές συνθήκες και η έλευση τού χειμώνα θα δυσχεράνουν και άλλο τις δύσκολες συνθήκες για τους ανθρώπους εκεί. Υπάρχουν κρίσιμες ελλείψεις σε θέματα αποστράγγισης, ύδρευσης και αποχέτευσης, υγιεινής και ιατρικών υπηρεσιών, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν χωρίς καθυστέρηση, υπογράμμιζε σε ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Στην ανακοίνωση αυτή το υπουργείο Μετανάστευσης έσπευσε να μεταφέρει τις ευθύνες αφήνοντας αιχμές για ελλιπή ανταπόκριση τής Ύπατης Αρμοστείας στις υποχρεώσεις της. «Χρησιμοποιούνται σκηνές που δόθηκαν ως κατάλληλες από την Ύπατη Αρμοστεία και οι οποίες φέρουν το λογότυπό της. Στην κατεύθυνση τής βελτίωσης τών συνθηκών αυτών, αναμένουμε από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία τής Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα την ολοκλήρωση τών ανειλημμένων υποχρεώσεων και έργων υποδομής»

Ακόμα και να ολοκληρωθούν τα έργα, η εγγύτητα με τη θάλασσα και η μορφολογία τού εδάφους καθιστούν τό εγχείρημα σχεδόν αδύνατο. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν άνθρωποι που εργάζονται εντός τής δομής και περνούν πολλές ώρες μέσα στο πρόβλημα. «Το μέρος είναι γεμάτο βράχους και σκόνη. Όταν φυσάει, δεν μπορείς να δεις στο ένα μέτρο από το χώμα που σηκώνεται. Άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα δυσκολεύονται πολύ εκεί. Καθώς η θάλασσα είναι δίπλα, το βράδυ έχει πολλή υγρασία. Οι άνθρωποι ήδη κρυώνουν τη νύχτα».

Ποιοί «άνθρωποι», πρόσφυγες και μετανάστες είναι…

ΤΡ. - Πηγή Tvxs.gr (απόσπασμα)
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Από τη μια Μόρια στην άλλη. Οι άνθρωποι δεν διαθέτουν στοιχειώδη νου.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο…

Στη διπλή διακεκαυμένη ζώνη, τής κορύφωσης τής πανδημίας και τής παράλληλης οικονομικής κρίσης μπαίνει η κυβέρνηση, αδυνατώντας μέχρι στιγμής να δώσει στίγμα ουσιαστικού σχεδιασμού και αποτελεσμα­τικής διαχείρισης τής κατάστασης. Στο μέτωπο │ Βλ. ανάρτηση…