Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Αφυπνίζονται… Λέτε;

17 Σεπτεμβρίου 2019

Αφυπνίζονται από τον λήθαργο τα συνδικάτα. Οι διατάξεις του σχεδίου νόμου για το αναπτυξιακό και ειδικότερα οι ανατροπές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, η απαξίωση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ο στενός έλεγχος των συνδικαλιστικών μητρώων από την κεντρική εξουσία, αλλά και ο φόβος για κατάργηση του πόρου που παρακρατείται μέσω των εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ, ενδέχεται να λειτουργήσουν καταλυτικά για τη δραστηριοποίηση των συνδικάτων.

Ως πρώτη ένδειξη για την αφύπνιση των συνδικάτων από τον λήθαργο που διαρκεί αρκετά χρόνια μετά την εκδήλωση της κρίσης, θα μπορούσε να εκληφθεί ο χθεσινός συγχρονισμός της ΓΣΕΕ, του ΕΚΑ, της ΟΤΟΕ και εν μέρει της ΑΔΕΔΥ, εφόσον …έχει συνέχεια.

Με ανακοινώσεις που εξέδωσαν σχεδόν ταυτόχρονα και με αναλυτικά υπομνήματα προς τον υπουργό Εργασίας, με τον οποίο συναντήθηκε χθες η προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ, διατυπώνουν τις αντιρρήσεις τους με τις διατάξεις και ζητούν την απόσυρσή τους.

Την πρωτοβουλία για την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου και τη διοργάνωση κεντρικής συγκέντρωσης στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00΄ το πρωί είχε το ΕΚΑ, καλύπτοντας έτσι την αδυναμία κήρυξης απεργίας από τη ΓΣΕΕ, λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων που έχει χορηγήσει το δικαστήριο στην προσωρινή της διοίκηση (αρμοδιότητες μόνο για διαχειριστικά και λειτουργικά θέματα). Μάλιστα για τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο ΕΚΑ, την Πέμπτη 19 του μηνός στις 5.00΄ το απόγευμα με τη συμμετοχή και των νομικών του Κέντρου.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΜΕ διοργανώνει απόψε στις 7.00΄ συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Πηγή Efsyn.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ιούλιος του ’65 και Ιούλιος του 2020…

Σαν σήμερα τον Ιούλιο τού 1965 και τον Ιούλιο τού 1974 το ελληνικό ημερολόγιο καταγράφει αντιστοίχως δύο αλληλένδετα γεγονότα. Με απόσταση σχεδόν δεκαετίας το ένα από το άλλο, αλλά άμεσα συνδεό­μενα │ Βλ. ανάρτηση…