Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Η συγκέντρωση φταίει…

22 Οκτωβρίου 2020

«To ρεκόρ κρουσμάτων ήρθε ακριβώς 13 μέρες μετά τη μεγαλειώδη λαϊκή συγκέντρωση έξω από το Εφετείο για τη δίκη τής Χρυσής Αυγής. Ενδεχομένως να ήταν και η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε στον πλανήτη την περίοδο τής πανδημίας. Χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από αυτούς χωρίς μάσκες, συναθροίστηκαν ασφυκτικά, προκειμένου να δια­τρανώσουν τή συμμετοχή τους στη μάχη κατά τού φασισμού…».

PROTAGON.GR, Γιατί καθυστερούν τα μέτρα;

Όποιος τό έγραψε αυτό (με δόσεις «φιλελεύθερης» ειρωνείας) δεν πρόσεξε κάτι. Ή το πρόσεξε και έκανε πως δεν τό είδε. Ότι ο αριθμός τών κρουσμάτων στην Αττική είναι σχετικά σταθερός εδώ και εβδομάδες. Προχθές, «ακριβώς 13 ημέρες» από τη συγκέντρωση, από τα 667 κρούσματα συνολικά, τα 250 καταγράφηκαν στην Αττική. Χθες που ο κορονοϊός έσπασε όλα τα ρεκόρ, από τα 865 κρούσματα συνολικά, τα 331 στην Αττική…

Όχι πως είναι λίγα ή δεν υπάρχει κίνδυνος έξαρσης σε μια περιοχή που έχουν συγκεντρωθεί 5 εκατ. άνθρωποι. Αλλά πόσο «συνεισέφερε» στην αύξηση τών κρουσμάτων η συγκέντρωση που τούς έχει καθήσει στο λαιμό! Στη φωτογραφία τουλάχιστον δεν διακρίνεται κανένας που να μη φοράει μάσκα… Εκτός αν πιστεύουν ότι ήρθαμε με λεωφορεία στην Αθήνα από την επαρχία για τη συγκέντρωση και μεταφέραμε από ’κεί τον ιό στην Καστοριά, στα Γιάννενα, στη Θεσσαλονίκη (ελάχιστοι από την Αρκαδία, που έχει  2- 3 κρούσματα…).

Στόχος λοιπόν δεν είναι ο αριθμός τών κρουσμάτων, αλλά τα «κρούσματα» συγκεντρώσεων και όσοι εν δυνάμει συμμετέχουν σ’ αυτές. Κατά συνθήκη, οι νέοι άνθρωποι! Γι’ αυτό η ΕΛ.ΑΣ τού Χρυσοχοΐδη θα τούς κυνηγάει «σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά»! Και είναι στόχος οι συγκεντρώσεις και οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι, γιατί τού Μητσοτάκη τού ήρθε κουτί η πανδημία! Και η οικονομία; Θα ρωτήσετε. Αυτή τήν είχε ήδη «αρρωστήσει» προτού την αποτελειώσει ο κορονοϊός!

Όσο ο αριθμός τών θανάτων παραμένει σχετικά χαμηλός (και εκεί να παραμείνει!) και το δημόσιο σύστημα υγείας αντέχει, ο αριθμός τών κρουσμάτων μπορεί να αποκτήσει ένα «λογικό» μέγεθος (1.000 ας πούμε). Είναι ένα καλό «εργαλείο» για την πλήρη χειραγώγηση τού πληθυσμού, που αλλιώς θα είχε ανέβει από καιρό στα κεραμίδια!

Το νεοφιλελεύθερο υποβολείο τής κυβέρνησης εν κατακλείδει υπενθυμίζει στον κύριο Μητσοτάκη, αν δεν τον «ερεθίζει», ότι «απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω τών εννέα ατόμων» και προτείνει «απαγόρευση τής κυκλο­φορίας τη νύχτα». Και έπεται η μέρα…

Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσε να μάς κυβερνά ένας Μητσοτάκης;

Υ.Γ. Σήμερα που ο κορονοϊός έσπασε και το χτεσινό ρεκόρ, από τα 882 κρούσματα συνολικά, τα 290 στην Αττική!

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Πράγματι, ο κορονοϊός του ήρθε κουτί, αλλιώς θα είχε την τύχη του πατέρα του…

  2. Τώρα την έκαναν «μεγαλειώδη συγκέντρωση», για να ρίξουν το φταίξιμο σε μας; Μεγαλειώδης ήταν, κάτι τρομερό και συγκινητικό και τότε και πάντα και ούτε ένα λεπτό μετά οι αλήτες, ρουφιάνοι, σκυλιά, τη διέλυσαν με τα νερά και τα χημικά!

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Εκείνον τον Δεκέμβρη…

Τού ’44, σαν σήμερα 3 τού μηνός, το ΕΑΜ διαδηλώνει στην Πλατεία Συντάγματος απέναντι στη νέα κατοχή, τών Άγγλων και τού στρατηγού Σκόμπυ. Παρ’ ότι αρχικά την είχε επιτρέψει, η κυβέρνηση │ Βλ. ανάρτηση…