Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Το θανατηφόρο όπιο*…

22 Οκτωβρίου 2020

Η είδηση πέρασε στα ψιλά. Αθώο έκρινε τό Πρωτοδικείο Κέρκυρας τον Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων για παραβίαση τών μέτρων κατά τού κορονοϊού. Τον περασμένο Μάρτη, είχε καλέσει τούς πιστούς να στείλουν ψευδές μήνυμα ότι θα πάνε για σωματική άσκηση και να πάνε στην εκκλησία! Για να λάβουν τη Θεία Κοινωνία…

Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, γιατί μια καταδίκη θα μπορούσε να έχει νομικά παρατράγουδα (καταδίκη τής Θείας Κοινωνίας!). Και που να μπλέκουμε τώρα με μια ακόμα «παράλληλη» δίκη… Δίκη κατά τού φασισμού και τού ναζισμού, δίκη κατά τής ομοφοβίας (την αναβάλαμε!), δίκη κατά τής Εκκλησίας, που να τις σηκώσει όλες ο οργανισμός μας!

Ο «σεβασμιώτατος» εξήλθε τού δικαστηρίου αθώος και αμετανόητος. «Θέλω να πιστεύω, πάνω από τους ανθρώ­πινους νόμους λειτουργούν οι νόμοι του Θεού…»! Δεν το σχολιάζουμε, αλλά μεταφέρουμε από άρθρο τού Info-War.gr, αν και ο τίτλος του τα λέει όλα. «Η διακαής επιθυμία τής θρησκείας να πεθάνουμε όλοι»

Η πανδημία τού κορονοϊού έφερε για άλλη μια φορά στο προσκήνιο τη φαινομενικά άσβεστη επιθυμία τής θρησκείας είτε να αδιαφορεί για τον κίνδυνο προς την ανθρωπότητα είτε χειρότερα να προκαλεί και να προσκαλεί τούς πιστούς να εκθέσουν τούς εαυτούς τους και τους υπόλοιπους ανθρώπους στον κίνδυνο.

Επ’ ουδενί  θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μοναδική αιτία (δεν υπάρχουν άλλωστε σε γεγονότα τέτοιου επιπέδου μοναδικές αιτίες), αλλά έχει σίγουρα κάποια σημασία το γεγονός ότι ορισμένες από τις χώρες με τη χειρότερη αντιμετώπιση τής πανδημίας έχουν ανοικτά θεοκρατικά καθεστώτα ή ισχυρή την επιρροή τής θρησκείας στο κράτος, την κυβέρνηση και την κοινωνία.

Στην Ελλάδα, η ασυλία τής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η αδιαφορία της για το πώς επηρεάζουν οι πρακτικές της τήν υγεία τού πληθυσμού και η στάση της κατά των μέτρων προστασίας, δεν φαίνεται ευτυχώς, για την ώρα να μας έχει οδηγήσει σε κατάσταση τόσο κρίσιμη όσο στο Ιράν ή τις ΗΠΑ (ή της Βραζιλίας του φανατικού χριστιανού Μπολσονάρο). Αυτό πιθανόν να οφείλεται στο ότι, αν και ο πληθυσμός είναι στην πλειοψηφία του θρησκευόμενος, αυτό δεν μεταφράζεται αυτόματα σε μεγάλη συμμετοχή σε εκκλησιαστικές λειτουργίες.

Είναι όμως ανησυχητικό για την πορεία τής αντιμετώπισης τού ιού στη χώρα το ότι η Εκκλησία συνεχίζει να απολαμβάνει εξαιρέσεως από την τήρηση μέτρων και να επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό ακόμα και στελέχη του επιστημονικού κόσμου τής χώρας…

*Το είχε πει εδώ και ενάμιση αιώνα, αλλά οι ιδέες του λέει δεν είναι πια «σύγχρονες»!

ΤΡ. -  Info-War.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Εκείνον τον Δεκέμβρη…

Τού ’44, σαν σήμερα 3 τού μηνός, το ΕΑΜ διαδηλώνει στην Πλατεία Συντάγματος απέναντι στη νέα κατοχή, τών Άγγλων και τού στρατηγού Σκόμπυ. Παρ’ ότι αρχικά την είχε επιτρέψει, η κυβέρνηση │ Βλ. ανάρτηση…